interior na apartamenti

Идеи за интериор на апартаменти с малки размери. Възможностите за интериори на апартаменти с не големи размери са по-ограничени заради липсата на достатъчно пространство. Ето защо е от ключово значение да се заложи на функционалност, но без да се прави компромис с комфорта. Нашите апартаменти са мястото, в което се отделяме от света, прекарваме приятни мигове в почивка или в общуване със семейството, ето защо удобството и практичността в тях са от първостепенно значение за всеки от нас.

Съвременното строителство предлага предимно малки жилища, ето защо, ако търсите идеи за интериор на апартамент, разположен върху по-малко от 100 квадрата, може да ви подскажем няколко интересни решения.

Интериор на апартаменти

interior na apartamenti

Все по-често се среща вариант на двустаен апартамент, в който едното помещение е по-голямо и обикновено се ползва като кухня с трапезария и хол, а другото – като спалня. В общата квадратура, която трябва да помести две или три стаи, може да се направи сполучлив интериор на апартаменти, когато се вземат в предвид някои насоки, които всеки специалист по интериорен дизайн би препоръчал.

Добра идея при обмислянето на интериор на малък апартамент е да се заложи на светлите тонове. Те създават оптическа илюзия и усещане за повече простор. Ако се избере бяло за стените и мебелите, препоръчително е подът да бъде в по-тъмен цвят, за да се избяга от създаването на скучна и стерилна обстановка.

Успешен интериорен дизайн на апартамент може да се получи, когато се следва една основна нишка за цялото пространство, независимо, че е разделено на отделни зони, които да функционират самостоятелно. Важно е също така да няма претрупване на мебели. Колкото по-изчистено и семпло е всичко, толкова по-широко ще изглежда мястото.

Интериорен дизайн на апартаменти

interior na apartamenti

Създаването на интериор на малки апартаменти може да се окаже истинско предизвикателство. Следвайки изискването за наличие на функционалност и комфорт, нека да проследим как са решили задачата едни от най-добрите интериорни дизайнери.

Основен архитектурен елемент на това жилище, например, е използването на бялото, разбиращо се като понятие за чиста интимност и гостоприемство. Това е отправната точка в разработването на целия интериор на апартамента. Разпределението на вътрешните пространства е с подчертано модерен подход.

interior na apartamenti

В отвореното пространство е създадена приемственост и максимално разработване на средата, в която елементът за разпределяне на напрежението в хола става с оборудвана многофункционална стена, предназначена за настаняване на био-камината и телевизора върху едната й страна, а от другата – за скриване на кухненските шкафове. Масата и столовете за хранене са разположени удобно в зоната за приготвяне на храната. Преобладаващо е използването на белия цвят, затоплен от архитектурни елементи в гълъбовосиво и античен дъбов паркет. Белите дървени греди, стенните сатенени осветителни сечения и минималистичните мебели, създават ефирна атмосфера.

interior na apartamenti

В спалнята отново се дава предимство на бялото. То е основен цвят върху стените и използваните спални комплекти, а единственият акцент в стаята е върху насрещната стена над таблата за леглото. Модерното осветление преминава от двете страни на леглото до тавана.

interior na apartamenti

Банята е дълга и тясна. Използването на пространството и създаването на визуална приемственост е подчертано от използването на каменинов дървен ефект върху пода, комбиниран с циментова текстура, а същите тонове се виждат и по стените.

interior na apartamenti

Ето един друг вариант за интериор на апартаменти с отворен план. Тук архитекта Емил Дервиш е проявил изключителна практичност и визуална лекота. Успял е да извлече максимума от наличните 64 квадрата, като опакова визуалното въздействие с избраният дизайн и изважда чувство за амплитуда на компактното жилище.

interior na apartamenti

Този недвусмислено минималистичен  проект  предполага известна склонност към прости композиции. Сърцето на този дом е смесица от хол, кухня и домашен офис – всичко перфектно подравнено и снабдено с необходимите мебели за целите на отделните кътове. Няма скрити мебели, защото всички елементи от обзавеждането са очевидни и изложени открито за зрението.

interior na apartamenti

Интересен визуален трик и решение се прилага в целия интериор на апартамент в този случай, и то с голям ефект. Проектът за осветлението позиционира подобно на ехо повторение на пъргави лампи на тавана, в резултат на което се получава неочакван елемент на разкрасяване и функционалност. По този начин успешно се запечатва персоналност, без да се претоварва или счупва визуалната хармония.

interior na apartamenti

Към интериор на апартаменти с малки размери е добре да се подходи с интелигентни решения и забележителна естетика. Постигането на амплитуда и поразителен интериорен дизайн е много трудно, ето защо е добре да се обмисли всичко добре и да се направят консултации със специалисти или да се направи проучване с цел събиране на впечатления и идеи.

interior na apartamenti

Банята е решена също както останалата част от жилището – в черно, бяло и сиво. Това не е семейно, а мъжко ергенско жилище, така че всичко в него е напълно достатъчно, за да може господинът, който живее в него, да се чувства добре, когато си е у дома.

interior na apartamenti

interior na apartamenti

interior na apartamenti

interior na apartamenti

interior na apartamenti

източник:homedsgn.com