Как да координираме използваните цветове в интериора?

cvetove v interiora

Как да координираме използваните цветове в интериора на всяка една от стаите в жилището си?

Когато става дума за обзавеждане, интериорен дизайн и декорация на дома, избирането на подходящите цветове за хола, успокояващи цветове за спалнята и за всички останали стаи от жилището, може да бъде едно от най-мощните оръжия, от които да се възползвате. Цветовете могат да манипулират помещенията така, че да направят стаите по-големи или по-малки, както и да влияят върху начина, по който се чувстваме, като психологически засягат нашите емоции.

Лесно може да бъде създадено перфектното място за посрещане на нуждите във всяка една от стаите в дома само чрез правилното съчетаване на цветовете. Ако искате да добавите внушение за пространство на стаята, изберете студени цветове като бяло, сиво, синьо и зелено. Тези основни цветове естествено избледняват, давайки илюзията за по-голямо пространство. Те са също така естествено успокояващи цветове, които ще придадат свежо и изчистено усещане за стаята. За да добавите усещане за близост и комфорт, изберете естествено топли цветове като жълто, кафяво, оранжево и златисто. Основните цветове в тези нюанси правят стаите да се чувстват по-уютни и безопасни. Довършете декорирането на стаята чрез добавяне на неутрални и подобни цветове за минимален вид или пък добавете противоположни багри, за да се създадат чудесни акценти.

Как да координираме използваните цветове в интериора?

cvetove v interiora

Лилав интериорен дизайн – Лилавото  е цвят, който често е свързван с кралските особи и със сила, следователно може да се създаде луксозно и скъпо усещане за вашия дом. Не случайно то е сред най-предпочитаните цветове за спалня, независимо дали се използва за акценти в неутралната цветова схема или като основен цвят в няколко тона.

cvetove v interiora

Жълт интериорен дизайн – Този слънчев цвят може да добави оптимистично и светло настроение във всяка стая заради своите топли нюанси. Може да го използвате както върху стените в пастелни тонове, така и в смели и ярки мебели, които да приковават вниманието.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн в черно – Използвайте черно в комбинация с други неутрални цветове, за да подчертаете някои аспекти на стаята и да създадете смел и елегантен интериор.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн в бяло –  Бялата цветова схема може да добави усещане за свежест и чистота във всяка стая, докато същевременно с това я прави да изглежда по-просторна и проветрива.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн в бежово – Бежовото и кафявото са цветовете, които често се срещат в природата. Тази цветова схема създава топло и гостоприемно чувство в стаите и добавя усещане за комфорт.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн в розово – С този цвят не е добре да се прекалява, освен когато става въпрос за детска стая на момичета. Когато присъства в декора на други стаи, то може да има успокояващ и комфортен психологически ефект, докато добавя женствени нотки.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн в зелено – Зеленото, също както и синьото, е естествено успокояващ и отпускащ цвят. Той напомня за връзката на човека с природата и не дразни очите. Ето защо е подходящ за помещенията, в които предпочитате да разпускате.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн в сиво – Сивото често е съчетавано с бяло, за да се създаде една изтънчена елегантност на интериора. Подходящо е за обзавеждане на хол и спалня в минималистичен стил.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн в синьо – Синьото често е използвано от интериорните дизайнери за да разшири оптически помещението и да внесе спокойно и ясно усещане в стаята. Зеленикавите му отенъци, съчетани с неутрални кафяво и бежово, напомнят за лятна почивка карай морето.

cvetove v interiora

Интериорен дизайн със златно – Златното, което трябва да се използва пестеливо в интериора, е визуално съблазнителен тон, който предава силно чувство на богатство и лукс. Добре се съчетава с неутралните цветове, за да изпъкне, без да изглежда претрупано.

източник:thetrendspotter.net