Най-добрите нови идеи за цвят на косата за пролет 2017

цвят на косата

Най-добрите нови идеи за цвят на косата за пролет 2017.

Независимо дали имате рус, черен или червен цвят на косата, има начин да освежите визията си през настъпващата пролет и да я посрещнете по-обновени и очарователни с актуалните за сезона 5 нови нюанса. Не забравяйте, че през пролетта е по-добре да се придържате към минималистичния грим и естествено изглеждащите коси, за да изглеждате красиви и полирани. Запознайте се с модерните багри бои за коса, на които да заложите, ако не желаете радикална промяна, а само нещо малко по-различно, но достатъчно забележимо, за да окаже желаното въздействие.

Най-добрите нови идеи за цвят на косата за пролет 2017

цвят на косата

Натурален цвят за дамите с руса коса.

Идеята за използването на този отенък е да се създаде монохромен неутрален вид с кожата и косата, тъй като земните пясъчни тонове създават усещане за елегантност.

Жените с кожа с неутрален или златист тен и естествен рус цвят на косата могат да заложат на тази опция. Онези, които имат хладен цвят на кожата е по-добре да го избягват, ако искат да изглеждат добре, а не мрачно и измито.

Звездите за пример в този случай са Кара Делевин, чийто пясъчен завършек изглежда толкова модерно и с матов ефект, Тейлър Суифт, която се придържа към естествения си цвят с гланцов нюанс, който изглежда ласкателно за златистия й цвят и Аманда Сийфрид с бежовите й полутонове, които правят комплимент на топлия й тен.

цвят на косата

Богато кафяво за дамите с черна коса.

Кафявите нюанси подхождат на всички жени, независимо от тена на кожата им. Тези със светъл до златист цвят на кожата биха изглеждали най-добре с топли нюанси на млечен шоколад в косите, докато онези с маслинена и червеникава кожа трябва да изберат по-хладен, по-дълбок нюанс. Брюнетките могат да избират между варианти на мока, какао или еспресо, в зависимост от цвета на естествената им коса и този на кожата.

Добавянето на по-светли акценти с тон-в-тон завършек ще даде на косата движение и измерение. Звездите за пример в този случай са Дордан Дън, чийто минимално изсветлени кичури създават цялостна осветеност, която подхожда на кожата й, Кендъл Дженър, чиято маслинена кожа е поласкана от хладните тонове еспресо в косата й и тъмната основа на Емили Ратайковски, затоплена с нюанс на фин млечен шоколад, който се откроява на златистата й кожа.

цвят на косата

Горещо червено за дамите с червена коса.

Въпреки, че няма недостиг на червени цветови вариации, медните оттенъци са най-популярните за червенокоските през този сезон. По-леките версии ще вземат превес над златните тонове и по-дълбоките нюанси ще изглеждат по-кестеняво.  Ако кожата ви е светла и хладна, изберете по-топли, по-интензивни медни оттенъци.  Топлите тонове на кожата от друга страна, ще изглеждат най-добре с кестеняви нюанси.

Звездите за пример в този случай са Ема Стоун, чиято бледа кожа перфектно комплиментира медно-кестенявите й коси, Айла Фишър, която лесно може да се откъсне от интензивния топъл меден цвят на косата, тъй като е с естествено червена коса и златист тен на кожата и Ейми Адамс, която разчита на топлите медни акценти, за да омекотят чертите й.

цвят на косата

Прически с тъмни корени.

Това е чудесен начин да се внесе контраст, като се удължат светлите кичури и се намалят тъмните, стига да не се повдига основата. Тъй като дълбочината на естествения основен цвят е това, което придава на кожата нейното богатство, това решение изглежда е доста подходящо почти за всички.

Звездите за пример в този случай са три актриси. Ема Робърт, чийто корени изглеждат драстично контрастиращи на основата й, но именно дълбочината е това, което прави тази лесна за поддръжка и боядисване прическа. Плюс това, тъмните корени дават на цвета модерен ръб, за не да прилича на Барби, ако е изцяло блондинка. Колежката й Дженифър Лоурънс закова този вид чрез смесване на естествената си база, за да даде на цветовите тонове измерение. Наситеността на цвета в корените на Дрю Баримор запазва топлия й основен цвят да изглежда младежки и й спестява време за чести посещения във фризьорския салон.

цвят на косата

Прически с леки акценти.

Това е чудесен начин да се акцентира на косата и да се създаде дефиниция. Запомнете: стратегическото позициониране на акцентите е от ключово значение. Съсредоточете се върху рамкиране на лицето и на краищата. Всички тонове на кожата и цветове на косата могат да се възползват от многомерните ефекти на занижените акценти.

Звездите за пример в този случай са Кери Уошингтън, която е с тон-върху-тон акценти в цвят на млечен шоколад, които придават на прическата и движение, Приянка Чопра, чието мока омбре е по-тежко към краищата за лесна поддръжка и тонове измерение и Джоан Смолс, която е избрала тънки акценти по цялата коса, които се смесват и преливат с естествения й черен цвят на косата.

източник:harpersbazaar.com