tavan napravi si sam dekoraciq detska staq

Направи си сам интересен таван в стаята от златисти ленти фолио от самозалепващ се тапет, за да придадеш изискан и различен вид на помещението. Декорирай мястото така, че всеки, който пристъпи прага му да възкликне приятно от впечатлението, което ще му въздейства при вида на обстановката. Всъщност, този метод може да се приложи и върху стените като друг вариант за декорация. В нашия пример е украсен таванът на детска стая, но това може да се направи и във всяка друга, разбира се. Всичко зависи от вашите предпочитания и фантазия.

Направи си сам интересен таван в стаята

napravi si sam interesen tavan

Всъщност, не е нужно да се инвестират много средства, за да се направи впечатляващ интериор. Цветовата гама може да бъде ограничена до три тона, които не са контрастни. Комбинациите от неутрални багри са много приятни. Преди да започнете с декорацията и обзавеждането е добре да визуализирате ясно цветовата схема. Обмислете добре предназначението на стаята. Направете я уютна и светла, за да ви бъде приятно да прекарвате времето си в нея. Ако искате да я направите наистина специална, защо не опитате нещо различно, като предложението ни за направи си сам интересен таван в стаята. Златистите огледални ленти изглеждат направо страхотно! А най-хубавото е, че промените не са необратими или увреждащи мазилката. Така че, ако ви трябва креативна идея за декорация, която може да се премахне лесно, значи сте на правилното място.

Ленти с огледален ефект над главите

tavan staq napravi si sam

Добре е около полилея да оставите празно пространство, за да не се налага да режете в последствие дупка за орнаментите и кабелите. В този случай може да започнете да работите от центъра към стените на стаята. Разстоянието между лентите трябва да бъде еднакво, за да бъдете доволни от крайния  резултат. Направете си малки маркировки с молив и ролетка, по които да се водите за улеснение. Изчислете ширината на лентите и разстоянието, което ще оставяте между тях (добре е то да бъде еднакво) и разположението им върху работното поле, тоест тавана.

interesen tavan napravi si sam

За да изпълните този проект, трябва да имате в предвид, че ще ви трябват две стълби и двама души. В противен случай има опасност нещата да не се получат така добре, както желаете. Добре е да започнете от единия край и постепенно да разлепвате по малко, като внимателно го притискате към тавана. С макетно ножче изрежете тапета, когато достигне до срещуположната страна. След като сте готови с декорацията, изчистете всички останали отпечатъци от пръсти върху нея с леко влажна кърпа. По този начин с внимателно притискане ще изгладите останалите малки подутини. В зависимост от големината на стаята, това е доста бърз проект с фантастичен резултат.

източник: www.astoriedstyle.com