Личността на един мъж зодия Везни е перфектно балансирана и винаги стремяща се към това. Това е знакът на партньорството, справедливостта и равенството, който винаги се стреми да бъде обективен. Роденият под този знак мъж обикновено прави това, което смята, че ще бъде най-добре за всички. Той е пацифист и не обича конфликтите, дори би направил всичко възможно да избегне конфронтациите. Стреми се към тишина и спокойствие чрез хармония и баланс. По-скоро би премислил нещата в опит да ги разбере, вместо да затръшна шумно вратата и да хвърля предмети.

Понякога е трудно да бъдете търпеливи към мъжа Везни – понякога му отнема време да реше дребни неща от ежедневието като това какво да вечеря, какъв филма да избере или къде да се срещнете. Имайте в предвид, че неговата колебливост не е индикация за слабост,а по-скоро е склонност към  безпристрастност.

Като въздушен знак, мъжът Везни е интелектуалец и обича да обсъжда идеите си с други хора. Той е много добър събеседник, воден от чувство за справедливост, което го кара да претегля предимствата и недостатъците на всеки аргумент. Той предпочита ролята на рефер, вместо тази да заеме страна в спора. Решението, взето от един мъж Везни обикновено е премислено от всеки възможен ъгъл. И тъй като този зодиакален знак се ръководи от Венера, този мъж е като посланик на богинята на любовта. Той е изтънчен и изискан, има склонност към красиви неща като лъскави коли, бижута и т.н. Той е благ и очарователен, освен това винаги знае да каже  правилното нещо при всякакви обстоятелства. Мъжът Везни е естет, който има чувствително око за красивите хора, обекти, думи или музика.

В любовта:

Любовта е върховен израз на емоциите на мъж зодия Везни. Той е невероятен романтик. Влюбеният мъж Везни е човек, който е открил тайната на перфектната хармония. Въпреки своята склонност към непостоянство, когато обича истински, той не играе игрички. Когато каже че ще направи нещо, той го прави. Той е щедър любовник, които обича да доставя удоволствие, както и да го получава.  Най-добре се чувства, когато е във връзка и ще направи всичко необходимо, за да я запази. Цени отношения на стабилност и  равновесие с партньора си. Безпристрастен и добросъвестен, той никога не би използвал думи, за да ви нарани. Романтик завинаги, мъжа Везни цели да удовлетвори партньорката си по всеки възможен начин. Красив и очарователен, с заинтригуваща походка и поразителен външен вид, мъжът Везни обръща погледите след себе си където и да се появи.

Той обикновено се счита за най-съвместим с представители на зодиите: Близнаци, Водолей, Стрелец и Лъв.

В се*са:

Сексът за мъжа Везни носи двойно удоволствие – от доставянето на такова на партньорката му и от получаването на такова от нея. Ще откриете, че мъжа Везни е жаден за съблазняване, любовна игра, а понякога и за някои мръсни приказки между чаршафите. Той е толкова чаровен в леглото, колкото и извън него. Чувствен и сантиментален любовник е, така че от него може да очаквате розови листенца, поръсени върху копринена постеля, шампанско и валс на лунна светлина.

Пари:

Мъжът Везни често може да бъде несериозен в разходите си и може да направи скъпа покупка, без да се нуждае от нея. Въпреки своята непрактическа тенденциозност, той ще упражни логиката си и ще направи планове за осигуряване на финансовото си бъдеще чрез смесване на краткосрочни инвестиции с висока възвръщаемост.

Кариера:

Мъжът Везни е отличен отборен играч, но неговата нерешителна природа не го прави подходящ за лидер. Този човек е почти неограничен в избора си на професия, но ще направи най-доброто като адвокат, банкер, социален работник, медиатор, озеленител, съветник или дори декоратор.