Ретрограден Меркурий 2019

retrograden merkurii 2019

Ретрограден Меркурий 2019 ще има в три периода на годината, разпределени в началото, средата и края й. През тези етапи планетата ще се движи назад, обратно на естественото си движение през зодиака, като по този начин ще окаже негативно влияние и върху нас.

Седмиците, през които ще сме под влиянието на ретрограден Меркурий през 2019 са периодите:

5.03.2019 – 28.03.2019
8.07.2019 –   1.08.2019
31.10.2019 – 20.11.2019

Важно е да се отбележи, че около десет дни преди и след края на ретроградната фаза на Меркурий, влиянието й ще се усеща.

Защо е важно да се знае това? В периодите на ретроградност на Меркурий се наблюдават редица проблеми с комуникацията и в създадения хаос често се случва да не можем да се свържем с хората, които търсим по телефона или дори да изгубим мобилния си апарат. Електронната поща също се обърква – губят се имейли, не се прикачат файлове или пощата  се пълни със спам. Затрудненията в транспорта също са налице, като проблемите с личния автомобил и закъсненията на обществения транспорт са повече от всякога. Такситата са или заети, или се движат в обратната на желаната от нас посока.

В периодът на ретрограден Меркурий не липсват и затруднения в общуването, които карат хората да говорят, без да се разбират. Лични вещи като документи и ключове като че ли изчезват магически. Уговорените срещи се отлагат поради непредвидено възникнали ангажименти или в най-добрия случай започват по-късно от очакваното. При писането на документи се допускат много повече граматически грешки от обикновено, а при работата с компютри се губи информация. Интернет връзката прекъсва често, а страниците се зареждат по-бавно от обикновено. Именно затова в периодите на ретрограден Меркурий 2019 е силно препоръчително всичко да се проверява по няколко пъти и да се правят резервни копия на важните файлове. Бизнесмените не трябва да подписват важни договори, тъй като има опасност условията по тях да се променят, а предмета на договора  да не бъде постигнат. Важните срещи е препоръчително да бъдат насрочени за по-късно, когато периодът на ретроградност отмине. Започването на нова работа е малко вероятно да се случи, но ако все пак се стигне до това е важно подписваните документи да се проверят по няколко пъти.

Търговците отчитат по-ниски обороти, а сметките им не излизат. Покупките на техника или автомобил е препоръчително да се отложат през този период, тъй като има голяма вероятност да се окажат със скрит дефект. Асансьорите или не работят, или са все заети и се налага да се чакат дълго, а при качване в тях по погрешка се натиска друг етаж. Учениците  срещат трудности в учебния процес,  не могат да се концентрират върху преподавания материал и забравят да напишат домашните си. Учителите от своя страна забелязват това и се чудят защо в часовете им цари хаос, а те не могат да въведат ред.

От друга страна, наред с цялото объркване, което е характерно за фазите на ретрограден Меркурий, е възможно да се намерят случайно стари файлове с ценна информация, както и да се срещнат стари приятели и познати, които не са виждани от години. Странни, но оригинални идея ще изникват сякаш от нищото, но е по-добре да бъдат записвани и осъществявани по-късно, когато ретроградното влияние на Меркурий отмине.

На фона на всичко онова, за което не е подходящ този период и астролозите силно препоръчват да се отложи и изчака, има неща, относно които не е необходимо да се внимава и действа с предпазливост, дори напротив. По време на ретроградност на Меркурий е препоръчително хората да се вгледат навътре в себе си и да си направят ретроспекция на последните месеци. Да използват момента, който е подходящ да наваксат и да реализират нещата, които са пропуснали. Също така тези седмици са благоприятни за поправянето на допуснати грешки, както и за това да се намери нов път във вярната посока. Ако нещо е обещано да се направи и е отлагано, то сега е подходящото време да се случи. Безвъзмездните постъпки и жестове на добра воля са изключително подходящи. Дълговете също трябва да се върнат, както и да се направят жалби и рекламации при нужда.