Грижа за кожата

3 начина за борба с бръчките


nachina za borba brachkite

Упоритиte бръчки и фините линии само изглеждат непобедими. Има много неща, които можете да направите, за да сведе до минимум появата им и да ги предпазите от получаване на по-дълбоки за един месец, една седмица, и дори 24 часа. Намерете времето за се погрижите за кожата си и ще видите добрите резултати при борба с бръчките.

Борба с бръчките – как да ги изгладим?

3 nachina za borba brachkite

Дневен план:

Временно попълнете бръчките, като ексфолирате и хидратирате един час преди събитие – комбинацията предлага незабавно изглаждане, което трае няколко часа. „Дори леката ексфолиация кара кожата да набъбне леко, което прави бръчките по-малко забележими,“ казва Елизабет Briden, асоцииран професор по дерматология в Университета на Минесота. Използвайте скраб с гладки частици, които не оставят кожата зачервена. Сложете си след това крем за хидратиране, който да съдържа GABA – пептид, който отпуска мускулите и временно облекчава досадните бръчки.

Седмичен план:

Една седмица е достатъчна, за да получите по-дълготрайна корекция на бръчките. Ботоксът е вариант, който предотвратява движението на мускулите, което причинява пачи крак и бразди по челото. Ефектът на изглаждане, който започва в рамките на няколко дни, е с продължителност до 4 месеца. За случая използвайте филъри с хиалуронова киселина, вещество, което се съдържа в кожата, които предлагат естествено изглеждаща пълнота. Другият вариант са филърите с колаген. Ако ги слагате последователно, то резултатите могат да продължат до една година. Без значение на филъра и какво казва вашия дерматолог, препоръчваме да бъдете подготвени за леко подуване и посиняване на лицето след инжекциите, които може да продължат до няколко дни.

Месечен план:

Нанесете продукт с ретиноиди през вечерта, за да обхванете бръчките. „Тези производни на витамин А съединения помагат за възобновяването на клетките, така че вие ще забележите намаляването на бръчките към края на месеца“, казва Ариел Кувар, клиничен професор по дерматология в Медицинския център на Университета в Ню Йорк. Посъветвайте се с вашия дерматолог, дали това е добър избор за вашия тип кожа и бръчки. Хидратиращият ретиноид може да се използва ежедневно за по-бързи резултати с минимална сухота или лющене. Но ако кожата ви е чувствителна или склонна към зачервяване, може да си слагате крема с ретионид през 2 или 3 нощи. Всяка сутрин, се уверете, че сте си нанесли слънцезащитен фактор SPF 30, с което да защитите пресните клетки от бъдещи вреди.