Грижа за кожата

5 навика, които развалят визията

 navici koito razvalqt viziqta krasota

Време за истина! Вашата така наречена рутина за поддържане на красотата … ви разваля кожата, и косата, и ноктите, и зъбите. От козметичния салон, за да си оформите веждите, тези невинни на пръв поглед навици за поддържане на кожата, могат сериозно да навредят. От Lazara сме ви направили списък с 5 навика, които развалят визията ни. Разгледайте страниците, за да видите, кои са те и как да ги предотвратим.

5-те навика, които пречат на здравето

vitamini 5 navika koito razvalqt viziqta ni

1. Приемане на прекалено много витамини

Предупреждението – „всичко в умерени количества“ наистина означава всичко, дори и годните за вас витамини А. Например, приемането на много ниацин (витамин B3) може да предизвика зачервяване на кожата, като същевременно прекалено много мелатонин (предназначени за подобряване на съня), може да доведе до потъмняване на кожата.

Това не са само хапчетата, които взимате, за да снабдите с витамините, но и фрешовете и соковете, които поемате. Консумирането на чаша и половина сок от моркови на ден ще постави средностатистическата жена над горните нива на прием на витамин А и бета-каротин. Прекалено дългото приемане на всички тези моркови, може да доведе до загуба на коса и оранжев тен на кожата.

Опитайте се да получите вашите жизненоважни хранителни вещества, от една разнообразна гама от храни.