kokosovo maslo koja

Когато мислим за ползите от кокосово масло, последното нещо, което ни идва на ум е да намажем с растителна мазнина цялото си лице, косата си или ръцете си. Оказва се, че кокосовото масло се използва в много продукти за красота и има добра причина за това. То е естествено антибактериално и антигъбично средство, отличен овлажнител за кожа, който може да проникне в косата по-добре от останалите масла и освен това мирише на сладкиши. Съществуват няколко негови приложения, които можете да изпробвате в домашни условия, без да се изисква харчене на голяма сума пари. За предпочитане е да бъде в суров, необработен вид.

Как да сме по-красиви с кокосово масло

maslo kokosovo koja

1. Успокойте сухата кожа по ръцете си с кокосово масло. То може да направи чудеса с изтощената кожа на ръцете ви, изтощена от миене на съдове и домакински задачи.

2. Нищо не освежава умореното лице, така както кокосовото масло. Можете да нанесете малко количество върху лицето си с тампон за грим преди нанасянето на грим. Есенция от това вълшебно масло доста често се използва в продуктите на водещи марки.

3. Обичайният крем за бръснене на крака и мишници е коктейл от химикали, който не винаги ви осигурява хубава и чиста кожа. Кокосовото масло от своя страна е по-доброто решение понеже е антимикробно и противовъзпалително средство. Неговите успокояващи свойства оставят кожата ви хидратирана.

Тайните свойства на кокосово масло

kokosovo maslo polzi koja

4. Кокосовото масло е широко разпространено и в балсамите за коса и има защо. Прониква изключително бързо и ефикасно в кожата на главата като я снабдява с нужните минерали за здравословното и развитие.

5. Кокосово масло действа исключително ефикасно и при премахване на грим, дори водоустойчив такъв. За целта поставете малко количество върху тампон за грим.

6. Използва се и като лосион за тяло. Дори скорошно изследване в САЩ е установило, че действа изключително успешно за заздравяване на рани. Мирише вкусно и оставя кожата подхранена и здрава.

7. Тъй като кокосовото масло е естествено противогъбично и антибактериално средство се използва за почистване на кожата. Изпробвайте, като втриете с кръгови движения на лицето и шията си. Не се препоръчва, ако кожата ви е предразположена към появата на акне.

8. Друго полезно свойство на кокосовото масло е, че се използва за придаване на блясък на косата. Особено видим ефект има върху тъмна коса. Внимавайте с количеството, понеже ако прекалите ще изглежда мазна косата ви.

9. Може да се използва и като мощен ексфолиант за кожа. За целта е нужно да сложите на слаб огън кокосово масло да се затопли (но не да заври), след което да прибавите кафява захар в него (до получаване на средно гъста консистенция) и приложете върху кожата си. Лесно нали?