Неоперативно повдигане на клепачи с PLASMA IQ

повдигане на клепачи

Подпухналите клепачи, в следствие на недоспиване и умора са чест проблем, особено в стресовото и забързано ежедневие. Ако това е временно състояние, то неговото решение разбира се, е ползотворна почивка. Но когато има перманентно наличие на торбички около очите към какво да се насочим? Една от първите зони, която понася първите признаци на стареене са именно клепачите, тъй като кожата в тази зона е най-тънката в човешкото тяло. С напредване на години се появяват бръчки и торбички, които придават уморен поглед и променят цялото излъчване на лицето. Те за съжаление не се повлияват единствено от хубав сън и почивка. По тази причина се обръщаме към ползите на естетичната медицина  и към консултанта ни по дерматология и естетична медицина – д-р Каляшева от Медицински център Дерма София. Тя ще ни разкаже за възможната процедура за неоперативно повдигане на клепачи с Plasma IQ.

Неоперативно повдигане на клепачи с PLASMA IQ

повдигане на клепачи

LZ: Какво е Plasma IQ?

Д-р Каляшева: Нека започнем с това, че не е нито лазер, нито електрически нож, нито и фракционирана радиочестота. Това е неоперативна блефаропластика. Plasma IQ е генератор на плазма, създаващ контролиран плазмен микроимпулс, благодарение на йонизацията на газовете от въздух на база разликата между потенциалите на кожата и на уреда. Разликата в напрежението генерира малка електрическа дъга, която причинява сублимация. Или с други думи преминаване на веществото от твърдо, директно в газообразно състояние на повърхностния слой на кожата, който се изпарява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на дермата. В резултат, на което кожата след това се възстановява по-стегната и млада.

повдигане на клепачи

LZ: Как протича процедурата PLASMA IQ?

Д-р Каляшева: С помощта на микро-електрохирургично устройство, което може да бъде използвано за неинвазивна хирургия в областта на естетичната медицина, се генерира радиочестотна енергия – микрорадиочестотата, която прониква в определените зони. Заедно с покачване на температурата, се осигурява контролирана деструкция на тъканите. Осъществява се микро-пентация чрез единична точка, иглата (частта, с която се прилага) или подобно на монополарна електрохирургия, чрез върха на иглата към неутрален референтен електрод.

LZ: За кого е подходяща?

Д-р Каляшева: Неоперативна блефаропластика на клепач е най-подходяща за мъже и жени в средна и напреднала възраст, които имат отпусната кожа на горен и долен клепач, бръчки около очите, както и генетична предразположеност към образуване на торбички под очите.

LZ: Колко време трае процедурата?

Д-р Каляшева: Работи се фокусирано, без нежелано въздействие върху околните тъкани около 20-30 мин. След това се образуват повърхностни корички, малки точици с големина около 1мм. Едни от основните предимства на PLASMA IQ е, че няма нито кървене, нито синини. Възстановителният период отнема между 5-7 дни, като няма опасност от белези, освен ако пациента не се опита сам да премахне коричките.

повдигане на клепачи

LZ: Кога да очакваме ефект от PLASMA IQ?

Д-р Каляшева: Непосредствено след процедурата в зоната на третиране може да се наблюдава зачервяване и оток, които обикновено отшумяват в рамките на няколко дни. От изключителна важност е пациента да остави коричките сами да изчезнат. Също така, се препоръчва ежедневно нанасяне на слънцезащитен крем с фактор 50, за да се ограничи риска от хиперпигментация. PLASMA IQ е процедура, при която ефекта е видим още след първата седмица и продължава да се подобрява през следващите месеци. Може да бъдe направенa още една процедура през след 4-6 седмици.

Правилното комбиниране на нехирургични процедури, в зоната около окото, може да доведе до задоволителен резултат. Не трябва да се забравя, че това е опасна зона за работа и само премерени и правилно дозирани процедури ще доведат до желания резултат.

За още полезна информация: www.drkaliasheva.com