Грижа за кожата

5 домашни маски за красота

domashni maski za krasota

Представяме ви 5 домашни маски за красота. Има доста продукти на пазара за козметика за всякаква кожа и за всякакви нужди, но понякога се оказва, че можем да постигнем добри резултати и с продукти, които са ни под носа. Дори ще се окаже, че ще спестите доста пари. Естествените съставки в дългосрочен план са по-удобни, защото са гъвкави и могат да бъдат използвани в различни рецепти.

По-красиви с домашни рецепти

domashni maski krasota lice koja

Сода за хляб + мед + вода = сияйно и почистено лице
Може да ви звучи странно това съчетание, но го прибавихме към нашите 5 домашни маски за красота, защото е доста ефективно. Содата я използваме като естествен ексфолиант за дълбоко почистване, но не натискайте докато я нанасяте, ако имате много чувствителна кожа. Смесете една супена лъжица мед с една чаена лъжичка сода за хляб в дланта си. Прибавете няколко капки вода и след това масажирайте нежно с кръгови движения върху лицето си. Останете така за една минута, след което изплакнете обилно с топла вода.

Кисело мляко + мед = анти-стрес маска за лице
Пробиотиците със своите полезни свойства за красота могат да ви дадат по-сияйна и еластична кожа. Комбинирайте две части кисело мляко (цедено или нормално, цеденото е по-добро) и една част мед в малка купа. Всичко се разбърква и се нанася на лицето.Оставете да постои в продължение на 10-15 минути. Изплакнете с топла вода, за да разкриете по-красивата си и спокойна кожа.

По-здрава и красива кожа и кожа с домашни маски

maski za krasota domashni

Тиква + мед + мляко = сияеща кожа с добра пигментация
Ако кожата ви напоследък е бледа, изтощена и има изморен вид. Тази рецепта за красота е за вас. Сварете няколко парченца, след това си направете тиквено пюре. Смесете две чаени лъжички от тиквеното пюре, 1/2 чаена лъжичка мед и 1/2 чаена лъжичка мляко. Получената паста приложете върху чисто лице. Оставете да изсъхне в продължение на 15-20 минути и изплакнете с топла вода. Резултатът: нежна, гладка и сияеща кожа.

Яйца + зехтин = хидратираща терапия за коса
Смесете две яйца и една трета чаша зехтин в купа. Нанесете върху косата и скалпа и масажирайте в продължение на няколко минути. Покрийте с найлонова шапка за баня или със стара кърпа и след 15 до 20 минути изплакнете. Маслиновото масло е един от най-силните емолиенти, който можете да откриете. Ще се уверите, че мастните киселини от зехтина и протеинът в яйцата проникват дълбоко и правят косата по-силна и по-лъскава само за 15 минути. Ако предпочитате миризмата на кокосово масло, можете да използвате него.

Кафява захар + мляко + ванилия = най-евтиния ексфолиант
Кафява захар е най-добрата основа за добър ексфолиант и съществуват десетки ефективни комбинации. Просто комбинирате две части мляко с една част кафява захар и няколко капки чист екстракт от ванилия (ако нямате, пропуснете я) в купа. Докато сте под душа или във ваната, внимателно разтъркайте с леки кръговидни движения от главата до петите. Изплакнете и се изкъпете нормално.