Грижа за кожата

Подходящи процедури за лице след лятото

proceduri za lice

proceduri za lice

Ще ви запознаем с няколко подходящи процедури за лице след лятото. Почивките на море или планина вече са зад нас и остават само хубавите спомени от жаркото слънце, свежите коктейли, забавните вечери с близките и многото натрупани положителни емоции. Споменавайки щедрите слънчеви лъчи, лятото обикновено оставя своя отпечатък и влияние върху нашата кожа. Чести промени настъпват по отношение нарушения в пигментацията, сухота, загрубяване, поява на нови бръчки. За да възстановим последствията от лятото можем да се обърнем към естетичната медицина и набора й от методи, с които да върнем свежия вид на кожата си. С консултанта на LAZARA по дерматология, венерология и естетична медицина Д-р Петрана Каляшева ще се фокусираме върху подходящите процедури за лице след лятото.

Подходящи процедури за лице след лятото

proceduri za lice

Микродермабразио – процедурата представлява механично излющване на роговите клетки с помощта на метални накрайници с диамантено покритие и вакуумна струя. Чрез нея се изравнява повърхността на кожата, стимулира се образуването на нови клетки, може да се повлияе на пигментацията, както и да се премахнат или намалят отворените и затворените комедони. Процедурата микродермабразио е безболезнена и единствено предизвиква леко зачервяване от механичното дразнение.

Класическо почистване на лице – поддържането на чисти пори на лицето е от изключително значение относно грижите за здрава кожа. Порите осигуряват естествено омазняване на кожата и охлаждане чрез потта. Също така, ежедневно се сблъскват и абсорбират замърсяванията, бактериите, прахта, грима, който слагаме и т.н. Всичко това води до образуване на патогени, които запушват порите, разширяват размера им и създават благоприятни условия за развитие на микроорганизми, водещи до различни кожни проблеми. По тази причина е важно да поддържаме порите чисти чрез отстраняване на замърсяванията.

proceduri za lice

Мезотерапия за лице – методът представлява повърхностно инжектиране на серия от микроинжекции, съдържащи специфични и синергични продукти за кожата, като аминокиселини, колаген, различни витамини, минерали, хиалуронова киселина. Процедурата мезотерапия за лице има за цел да компенсира някои дефицити, следствие от естествения процес на стареене, като премахване на фини бръчки, подобряване на еластичността, хидратацията на кожата и тургора й.

Оформяне на лицев контур – при тази процедура се третират различни зони като скули, брадичка, странични части на челото, с различни филъри за възстановяване на загубен обем, повдигане и създаване на симетрия на лицето.

proceduri za lice

Тредлифтинг – представлява нов естетичен метод за укрепване, уплътнение и повдигане на отпуснатите тъкани. Тредлифтингът стимулира производството на колаген в кожата, повишава микроциркулацията на кръвта, уплътнява съединителната тъкан, активира възстановителните процеси.

Химичен пилинг – има три вида пилинг в зависимост от физикохимините свойства на агента, който се прилага, а именно: повърхностен, среден и дълбок. При първия се отстранява само най-горния рогов слой на дермата. При средния пилинг се достига до ниво папиларна дерма, а при дълбокия се прониква в дълбочина. Ефектът от химичния пилинг е изглаждане на фините бръчки, отстраняване на пигментации, изчистване на повърхностни дефекти, видимо по-стегната кожа. Възстановителният период зависи от приложения вид пилинг.

Процедури за лице с козметика CASMARA

proceduri za lice

GOJI mask – антиоксидантна и тонизираща

Алгинатна маска, включваща в състава си годжи бери и киноа. „Червеният диамант на здравето и дълголетието“ моментално освежава и ревитализира кожата благодарение на високото съдържание на витамин С и полизахариди, а киноата дарява кожата с биологични протеини, микс от аминокиселини и витамини, които спомагат за укрепване на естествената защитна бариера и възстановява младежкото излъчване. Препоръчва се за третиране на първите признаци на стареене на кожата.

proceduri za lice

Green mask – оксиджен, ревитализираща

Алгинатна маска с морски водорасли и мента, които веднага правят кожата сатенено мека и гладка. Екстрактите от морски водорасли съживяват кожата, като я насищат с аминокиселини, олигоелементи, витамини и протеини. Хлорофилът насища кожата с кислород, стимулирайки клетъчния метаболизъм. Екстрактът от мента активира кръвообращението, нормализира себумната продукция, укрепва капилярите, освобождава тъканите от течности и токсини, повишава тонуса, освежава и охлажда. Препоръчва се като специална грижа на суха кожа, за тежки зачервявания, като възстановяващо средство след пластични операции, силен пилинг, или агресивни процедури.

proceduri za lice

Gold mask 24k – регенерираща

Пластична алгинатна маска за моментален лифтинг с дълготраен ефект. Подмладяваща маска с 24-каратов златен прах, екстракт от морски водорасли и минерали. Йоните на златото активират синтеза на колаген, изглаждат мимическите бръчки, подобряват структурата и цвета на кожата. Водораслите и минералите хидратират, подхранват и ревитализират кожата на лицето. Подходяща за кожи без тонус и виталитет.

За още полезна информация: Drkaliasheva.com