Грижа за кожата

Домашна маска против акне с ябълков оцет

domashna maska protiv akne chista koja

С домашна маска против акне с ябълков оцет ще забравите завинаги за белезите от акнето и ще се избавите от причинителя му. Домашната грижа за лицето понякога се оказва, че е перфектен начин да се избавите от акне и други кожни проблеми с натурални продукти и съставки.

Какви са ползите от съставките в маската против акне?

domashna maska protiv akne qbalkov ocet

Медът, който ще използваме в тази рецепта има свойството да хидратира кожата, да запазва влагата в нея за по-дълго време и да регенерира клетките и. Той е от съществено значение за проблемната кожа, защото има и антибактериални свойства. А когато кожата е добре почистена страда по-малко. Противовъзпалителните му действия подпомага премахването на зачервяванията причинени от акнето. За предпочитане е да използвате натурален мед, защото преработеният може да възпали кожата ви.

Канелата, млякото и зеленият чай имат свойството да намалят белезите от акнето. Киселините в ябълковия оцет отварят и отпушват порите. Освен това, ябълковият оцет лекува пъпки и възстановява естественото рН на кожата. Куркумата, от своя страна, помага да избледнеят белезите по кожата. Преди да започнете прилагането на маската по кожата си е добре да почистете лицето си от грим напълно. Почистването му помага по-дълбокото навлизане на съставките през порите. Подсушете го.

Имате нужда от следните съставки: ябълков оцет, захар, зелен чай, мед, чаена лъжичка, купа

Как да си направим домашна маска против акне с ябълков оцет?

napravi si sam maska protiv akne s ocet

1. Сложете 1 чаена лъжичка оцет в купичката

domashna maska akne qbalkov ocet zelen chai

2. Прибавете 2 лъжички студен зелен чай

maska akne ocet vkashti

3. След това 5 лъжички захар

domashna maska akne ocet qbalkov

 4. И накрая 1 лъжичка мед

maska akne domashna ocet med napravi si sam

5. Разбъркайте съставките добре с лъжичката. Ако искате по гъста смес прибавете повече захар.

6. Нанесете маската върху лицето си с помощта на памучен тампон и масажирайте внимателно в продължение на няколко минути. Ще отстраните мъртвите клетки и ще помогнете за циркулацията на кръвта. Захарта е естествен ексфолиант за кожа. Оставете маската да действа за 10 минути, след което изплакнете обилно с вода. Подсушете. Препоръчваме маската да се прави 2 пъти в седмицата.