ekspertni taini za hubava koja

Независимо дали сте на 14 или на 40, вие винаги ще искате да изглеждате добре. В помощ ви представяме няколко експертни тайни за хубава кожа. Кой може да даде по-добри съвети от специалистите? За щастие дерматологът от Ню Йорк д-р Дебра Джалиман сподели някой от най-важните трикове за постигане на безупречна и сияйна кожа. Следвайте тези правила и ще забележите резултата върху себе си.

Мийте лицето си правилно

Само с пръстите си няма как да почистите напълно в дълбочина кожата на лицето си. Използвайте чиста кърпа или памучни тампони всеки път, когато си миете лицето. Търкайте внимателно, като обръщате внимание на зоните около носа и шията. Почистващите продукти могат да отстранят по-добре натрупания грим, мръсотия и масла от ръчното почистване.

Ексфолирайте редовно

Дори и най-красивата кожа на света ще изглежда непривлекателно, ако не е добре ексфолирана. Можете всекидневно да почиствате вашата от мъртвите клетки с памучна кърпа или периодично с почистващи продукти. Съобразете се с типа на кожата ви. За чувствителна кожа използвайте подходяща четка, а за мазна или нормална – скраб с фини гранули веднъж седмично.

 Нанасяйте правилно автобронзант 

Ако искате да изглеждате с бронзов загар, не е нужно да прекарате дни под лъчите на слънцето. Автобронзантите правят чудеса само за една нощ. Преди да нанесете тониращия крем, обаче, ексфолирайте добре кожата си под душа с гъба или ръкавица. Изберете тон, който съответства на естествения цвят на кожата ви, за да не се получи нежелан краен резултат. Веднъж седмично нанасяйте нов слой, като преди това отново почистите добре кожата на цялото тяло.

Пазете се от бактериите

Имайте в предвид, че бактериите бързо поразяват всякакви повърхности, а тези, които са в контакт с кожата, трябва да се поддържат абсолютно чисти. Предотвратете болезнени инфекции, като почиствате редовно апликаторите за сенки. Поне веднъж седмично мийте четките и гъбичките за грим с мек сапун и топла вода. Оставете ги да изсъхнат добре, преди да ги използвате отново. Никога не използвайте чужда спирала за мигли или тестерите в магазина директно върху лицето. Използвайте кожата на ръката си за целта, ако не искате да си тръгнете с херпес или инфекция.

Пийте много зелен чай

Освен с ускоряването на метаболизма и отслабването, зеленият чай спомага и за добрия вид на кожата. Той е пълнен с полифеноли и антиоксиданти, които  предотвратяват рака на кожата и защитават от свободните радикали, които състаряват кожата. 4 чаши дневно са идеално количество. Зеленият чай е също противовъзпалително средство. Нанесете охладено количество от него като компрес за успокояване на раздразнената кожа или леко слънчево изгаряне.