Грижа за кожата

Как се прави перфектната опашка

опашка

Вижте как се прави перфектната опашка в 4 последователни стъпки.

Всички харесваме практичните и лесни прически, които не изискват много усилия с които дори и мръсната ни коса може да изглежда добре стилизирана. Как да го направим по професионален начин в домашни условия, за да се получи по възможно най-добрия начин?  Със съветите на фризьорите, разбира се. Те са хората, на които можем да се доверим за най-хитрите трикове, свързани с оформянето на косата ни.

Макар събирането и фиксирането с ластик на косата на конска опашка да изглежда като най-лесното нещо на света, оказва се, че и тези прически за дълга коса имат своите малки трикове, които ги карат да изглеждат толкова обемни и лъскави. Ето как се прави перфектната опашка стъпка по стъпка според Катерина Земцова – известен коафьор.

Направи си сам – перфектната опашка в 4 стъпки

опашка

Стъпка 1 – Срешете косата, а след това с гребен я приберете назад във висока опашка. Фиксирайте с ластик на височината на линията на косата на челото.

Стъпка 2 – Извадете малък сектор от долната част на опашката, увийте го около основата така. че да прикриете ластика и фиксирайте отдолу с фиба.

опашка

Стъпка 3 – Повдигнете горната половина на опашката и тупирайте леко с гребен около ластика.

Стъпка 4 – С маша или преса за къдрици взимайте по сектори с дебелина 2-3 сантиметра и като държите уреда вертикално, оформете хлабави къдрици. Накрая прокарайте пръстите през косата си, за да смесите вълните и да ги загладите.

Това е всичко! Опитайте сами – толкова е лесно!

опашка

източник:harpersbazaar.com