скинбустери

В рубриката ни “Говори д-р Каляшева”, този път отваряме широко темата за хидратиране и подмладяване на кожата със скинбустери. Любимият сезон на много от нас, а именно лятото, е в своето начало, което е и чудесно време да се погрижим за кожата си и нейния сияен вид за предстоящите почивки. Много пъти сме говорили за значимостта на хидратацията и нейното влияние за хубава кожа. Възможностите в съвременната естетичната медицина наистина са редица и понякога не можем да вземем правилно решение коя е най-подходящата процедура и терапия за нас. По тази причина е необходимо да се доверим на добър специалист и негова експертна преценка, който да ни насочи към правилния избор.

Днес ще зададем главните въпроси за скинбустерите към нашия консултант, а именно д-р Каляшева. Те често се случва да бъдат припознати като дермални филъри, както и като средство за мезотерапия. Разберете какво представляват скинбустерите и какви са разликите с другите видове процедури за подмладяване на кожата.

Скинбустери – какво трябва да знаем за тях?

LZ: Какво представляват скинбустерите?

д-р Каляшева: Те са гама от продукти за хидратация и подмладяване на кожата в различни области, като лицето, шията, деколтето и ръцете. Скинбустерите имат способността да възстановяват хидробаланса на кожата, подобрявайки нейната структура, плътност и еластичност. С напредване на възрастта всички тези процеси се изменят и забавят, което води до уморен вид и излъчване. Наред с това има и други фактори, които оставят своите следи върху нашата кожа. Например, слънчевите UV лъчи, стресът, некачествен сън и начинът на хранене. Този тип продукти са създадени именно за подобряване еластичността и хидратацията на кожата и връщане отново на свеж и младежки вид.

скинбустери

LZ: Каква е разликата между скинбустери и дерма филъри?

д-р Каляшева: Обикновено, дермалните филъри се използват с цел запълване на загубен обем, вследствие на годините. Главната разлика между тях се изразява в самата концентрация на хиалуронова киселина. Скинбустерите се характеризират с много по-мека и фина консистенция за разлика от дермалните филъри. Тя от своя страна се разгръща постепенно в кожата, хидратирайки и подобрявайки еластичността й. Видимо се подобрява видът на кожата, фините линии се изглаждат, като това се забелязва в продължение на 3-4 седмици. Препоръчително е след това да се направи следващата процедура за постигане на оптимален ефект.

LZ: Каква е разликата между скинбустери и мезотерапия?

д-р Каляшева: Както вече сме говорили, мезотерапията е техника за многоточково инжектиране на повърхностния слой на дермата и подкожната тъкан с коктейл от вещества. Те могат да бъдат микс от витамини и минерали, хиалуронова киселина в ниска концентрация, растителни екстракти, колагенни стимулатори, ензими, растителни екстракти, хормони, аминокиселини.

Съставът на скинбустерите е от неживотинска стабилизирана хиалуронова киселина. При този тип процедура инжектирането на продукта се достига по-дълбоко в дермата, в сравнение с мезотерапията, където то е повърхностно.

скинбустери

LZ: За кого е подходяща този тип процедура със скинбустери?

д-р Каляшева: Базирани на хиалуронова киселина, те са предназначени за дълбоко хидратиране и подмладяване на кожата. Скинбустерите са подходящи както за жени, така и за мъже, в зависимост от индивидуалната необходимост на пациента. Всяка кожа и организъм е различен и по тази причина не може да се даде точна конкретика относно възрастта.

В заключение, мога да кажа, че скинбустерите не са мезотерапия. Те наподобяват повече хиалуроновите филъри, но с различна молекула и синтез. Поставянето на скинбустери доказано подобрява еластичността на кожата, изглажда повърхността и осигурява дълбока хидратация. Те са наистина ефективен балансьор в борбата с остаряването!

За още полезна информация: www.drkaliasheva.com