domashen noshten krem ot qbalki

Понеже грижата за кожата е важна по всяко време, но най вече през нощта, ще ви покажем, че бързо и лесно можете да си направите домашен нощен крем. Осигурете на кожата си подходящите витамини и минерали докато спите. Устояла на дневните замърсявания и изпитания на атмосферните условия е редно да я наградите с нещо приятно. Докато вие си почивате тя също има нужда от време, в което да се възстанови. Това може да се постигне с няколко продукта, които ще се окаже, че ги имате „под ръка“.

Здравословен домашен нощен крем от ябълки

domashen krem noshten ot qbalki

С тази рецепта за натурален домашен нощен крем ще възстановите и подхраните в дълбочина кожата на лицето си. Причината за това е, че ябълките са богати на витамини A, B и C, както и на бета-каротин, ябълкова киселина и антиоксиданти. Тези хранителни вещества помагат за поддържането на здрава и по-млада кожа. Ябълковата киселина е алфа-хидрокси киселина, която е перфектна що се отнася до поддържането на мека и гладка кожа. Притежава полезни ексфолиращи свойства. Антиоксидантите от своя страна също подпомагат кожата да засияе и да се подмлади. В този домашен нощен крем са включени също екстра чист зехтин и розова вода. В комбинация подобряват цвета на кожата и намаляват пигментацията. Зехтинът е известен още и като естествен овлажнител на кожата, който забавя стареенето на кожата.

Необходими продукти и как да си направим домашен нощен крем

domashen noshten krem za lice s qbalki

1 ябълка
зехтин
розова вода
пасатор или блендер
нож
купа
лъжица за разбъркване
няколко пластмасови или стъклени съдове

Разрежете ябълката на две части и я почистете от семките и твърдата част посредата. Нарежете на малки парченца и сложете в блендер (или разбъркайте с пасатор) заедно с 1/2 ч.ч. зехтин. Бъркайте докато стане на пюре. Прехвърлете в огнеупорна стъклена къпа сместта и я сложете на водна баня над котлон за няколко минутки докато се сгорещи. Стойте до нея. Не я оставяйте да заври. Отместете от огъня, прехвърлете в друг стъклен съд и оставете да изстине. Когато това се случи, прибавете розовата вода. Прехвърлете в стерилен съд с пластмасов капак. Готовият домашен крем подлежи на съхранение от 4 до 6 дни в хладилника.