мезотерапия Jalupro

Поддържането на кожата свежа и хидратирана не винаги е лесна задача. Забързаното ежедневие, стресовата работна среда, липсата на качествен и ползотворен сън, са само част от причините, които допринасят до дехидратация, загуба на блясък и плътност на кожата. Не рядко се оказва, че грижата единствено с крем и домашни маски не е достатъчна за борба с фините бръчици и постигане свеж вид на кожата. Благодарение обаче на естетичната дерматология и всички нови процедури, които ни предлага тя, постигането на по-сияна кожа вече е възможно. С нашия консултант по дерматология и естетична медицина, а именно д-р Каляшева, ще ви запознаем с една нова процедура Jalupro или иначе казано иновативна мезотерапия за дълбока ревитализация.

Jalupro – иновативна мезотерапия

мезотерапия Jalupro

LZ: С какво се характеризира тази иновативна мезотерапия?

д-р Каляшева: Jalupro е стерилен резорбируем разтвор, който действа като дермален биоревитализатор. Той се състои от два флакона по 100 мг., като всеки от тях съдържа лиофилизирани аминокиселини (глицин, L-левцин, L-пролин, L-лизин) и два стерилни флакона, всеки от които включва хиалуронова киселина, която се смесва заедно с аминокиселините. Полученият разтвор се инжектира на равни дози в желаните области. По този начин се гарантира равномерно разпределение на активната съставка за пълно лечение в областите лице, тяло или определена част на тялото.

LZ: За ползите от мезотерапия с хиалуронова киселина не отдавна ни запознахте. Но защо са необходими аминокиселините за нашата кожа?

д-р Каляшева: Клетките в подкожната съединителна тъкан на кожа ни се наричат фибробласти. Те действат чрез образуване на колаген, възстановявайки крехката и изтощена кожа, като подобряват тонуса и еластичността й. Дейността на фибробластите с напредване на възрастта намалява. А други фактори като лоши хранителни навици, диети, тютюнопушене, продължително излагане на слънце и т.н. само допринасят още повече за редуциране тяхната дейност, което води неминуемо до загуба на обем, тонус, еластичност на кожата и появата на бръчки. Фибробластите произвеждат колаген, използвайки хранителните добавки аминокиселини (глицин, L-пролин, L-лизин), които са от съществено значение за компенсиране на намалената активност на фибробластите. Ето защо, за да изглежда кожата по-свежа са необходими и аминокиселините.

LZ: За какво може да се използва Jalupro?

д-р Каляшева: Този вид процедура се използва за подобряване текстурата на кожата на лицето и тялото за постигане на повече плътност, еластичност и хидратация. Подходяща е и при кожни несъвършенства като белези от акне, разтеглени червени белези и келоиди. Jalupro може да се използва и като подхранваща терапия след пилинг, дермабразио, лазерна терапия, радиочестотен лифтинг, дермални филъри, ботокс и др.

мезотерапия Jalupro

LZ: Кога е препоръчително да се насочим към този тип мезотерапия?

д-р Каляшева: Jalupro е от процедурите, които могат да се използват още при първите признаци на стареене на кожата. Възможността й да се съчетава с други процедури я прави изключително подходяща за постигане на по-добри и по-дългосрочни резултати.

LZ: Кои зони могат да бъдат третирани?

д-р Каляшева: Подходящите зони за Jalupro са следните:

  • лице;
  • шия;
  • деколте;
  • ръце;
  • вътрешни бедра;
  • корем;
  • колена;

LZ: Колко процедури са необходими и кога е видим ефектът от мезотерапия Jalupro?

д-р Каляшева: Препоръчително е да се направи серия от 3 до 5 процедури два пъти годишно за постигане на добри резултати. Ефектът се засилва с течение на времето и има продължителност около 6 месеца в зависимост от индивидуалността на всеки организъм.

За още полезна информация: www.drkaliasheva.com