Грим

17 интересни трика за грим

interesni trikove za grim

интересни трикове за грим

Ако разполагате със запазени остатъци от счупени червила, твърде много нюанси на сенки за очи, отколкото използвате и безброй салфетки от Starbucks напъхани в жабката, значи сте попаднали на правилното място. Представяме ви 17 интересни трика за грим, които са колкото лесни, толкова и полезни. Те напълно ще променят начина, по който се приготвяте за излизане сутрин и ще ви спестят време и усилия. От създаване на собствена палитра червило във витаминен контейнер до направата на нови нюанси пигментни сенки за очи с вода – ще ви представим начини, по които режима ви за красота ще стане много по-лесен.

17 интересни трика за грим

интересни трика за грим

Поставете парче хартия под миглите си и нанесете спирала. По този начин няма опасност да се изцапате с черния туш. Вземете тънко парче лист ( визитните картички са идеални като размер и дебелина), допрете го до окото си и поставете миглите си върху него. Отгоре смело нанесете дебел пласт спирала, без опасност да зацапате сенките върху клепача си.

Проверете дали лакът за нокти е изсъхнал, без опасност да го развалите. Ако се съмнявате дали е нужно да чакате безпомощно, просто допрете внимателно един в друг ноктите на двете си ръце. Ако маникюра на двата палеца не залепва при допира, значи е готов.

Превърнете всеки молив за устни или очи в гел. Приближете към върха на писеца запалка и нагрейте за секунда. След това цветът ще рисува по-пигментирано и ще има конзистенция на гел.

Подострете мекият молив за очи, без опасност да се разпадне. Обикновено е трудно да се получи, но не и ако поставите молива за кратко във фризера, непосредствено преди да използвате острилката.

Накарайте машинката за извиване на миглите да работи по-добре. За целта просто я оставете под течаща гореща вода преди употреба. По този начин миглите ви ще станат по-извити, а погледа по-драматичен.

Направете си хидратиращ бронзант. Свърши ви любимият бронзант? Няма страшно. Смесете малко от лосиона си за тяло с прах от бронзиращата пудра. С върха на ноктите си изстържете от повърхността й прах и смесете, докато се получи цветен крем. Прибавяйте колкото е нужно, за да се получи точният цвят.

Направете си уникална палитра с цветове за червило. Вземете празен контейнер за витамини и във всяко отделение сложете от любимите си тонове, останали на дъното на гилзата или такива, които вече не използвате. Използвайте нож, за да отстраните до край парчетата от опаковките им. След като напълните отделенията с парчета, които може и да смесвате, насочете топла струя от сешоара към тях. Те ще се разтопят леко, а вие може да ги оформите по желание.

Уверете се, че по зъбите ви няма да остане червило, след като се усмихнете. Ако нямате салфетка или лист, които да прехапете леко, за да попие излишното количество червило, може да използвате показалеца си.

Използвайте лекопласт, за да си направите маникюр на малки точки. Поставете върху цялата нокътна плочка прозрачно парче лекопласт, който има малки пори, които позволяват на кожата да диша. Оцветете отгоре с лак. През малките дупчици ще проникне от цвета върху маникюра ви.

Поправете счупеното си червило. Поставете парчетата в гилзата и ги нагрейте със запалка. Използвайте пръстите си, за да възвърнете желаната форма. След това поставете червилото в хладилника за една нощ, а на сутринта то вече ще бъде като ново.

Направете си ВВ крем. Ако не ви се харчат пари за такъв, просто смесете любимият си фон дьо тен с овлажняващ крем за лице с висок SPF и готово.

Направете червилото си по-издържливо. Използвайте кърпичка, с която нежно да покриете начервените си устни и върху нея минете с четката с полу-прозрачна пудра. Това ще матира цвета и ще го направи по-траен.

Прикрийте следите от умора. За да изпъкнат очите ви и да заличите тъмните кръгове от недоспиване, използвайте молив за очи в телесен цвят. Прокарайте го по вътрешната страна на долния клепач. Ефекта е удивителен.

Ако не можете да откриете желаният цвят червило, просто си го направете. Нарежете малки парчета от два или три нюанса и ги смесете. Ако имате празен контейнер от сенки за очи, може да поставите новото си червило в него.

Направете сенките си за очи по-наситени. Намокрете четката с вода, преди да я потопите в избрания цвят. По този начин ще  направите грима си по-траен и по-ярък.

Използвайте салфетка, за да туширате лъщящите места по лицето си. Ако ви е останала салфетка от Starbucks, не е нужно да си купувате специална попивателна козметична хартия.  Тези вършат чудесна работа.

За да изпъкнат сенките ви, нанесете бял цвят като база върху клепача. С последния от нашите 17 интересни трика за грим ще получите по-устойчиво и равномерно покритие.