grim

7 грешки при нанасянето на грим, които трябва да избягваме, защото ни правят да изглеждаме по-стари.

Топ гримьорите от Холивуд разкриват кои са най-често допусканите от жените грешки при използването на гримове, които обратно на желанието им да изглеждат по-добре, всъщност добавят няколко години в повече към визията им и как лесно и бързо да ги коригират. Кратко, точно  и ясно са споменати тенденциите, които не са подходящи да се следват сляпо от всички жени, така че е най-добре да се вземат под внимание техните особености.

7 грешки при нанасянето на грим, които ни състаряват

  • Тъмно червило

Много дами избират да сложат червило с тъмен цвят и със син отенък, а това автоматично прави устните им да изглеждат по-тънки и по-студени. Ето защо трябва да изберат цвят, който ще накара устните им да изпъкнат и да се откроят по свеж и забележим начин.

  • Пудра

Твърде много пудра може да затъмни кожата и да се наслои върху нея, особено около линиите покрай очите и усмивката. Ето защо е по-разумно да се използва  полупрозрачна прахообразна пудра, която да се нанася с голяма четка, за да се избегне поставянето на твърде много количество от продукта върху лицето или да се използва бронзираща пудра за завършек на грима, за да се добави топлина.

  • Блестящи пигменти

Озаряващ лицето руж, който да изсветлява определени участъци от лицето, може да подсили всички малки бръчки и да и подчертае несъвършенствата. Същото важи и за матовите червила. За по-естествено изглеждащо сияние, поддържайте кожата си хидратирана и завършете цялостния грим с хидратираща мъгла или напръскване с малко вода в пулверизатор.

  • Гъсти вежди

Твърде тъмните или подчертани вежди са разсейващи. Винаги използвайте молив или сенки, които са в един тон  по-светли от естествения им цвят, за да ги запълните и да се определят и оформят. Веждите трябва да създадат рамката на окото и да създават структура, но никога не трябва да бъдат основната фокусна точка.

  • Блестящи очи

Блестящите сенки със светлоотразяващи пигменти могат да изглеждат много състаряващо. Те излишно подчертават бръчките и минимизират контурите. Вместо тях, използвайте матови сенки, за да придадете форма на очите и да определите гънката. Ако искате да използвате блясък, просто го дръжте под контрол – използвайте леко бляскаво докосване в центъра на клепача и във вътрешния ъгъл.

  • Матови устни

Тъмните устни са секси, но трябва да бъдете внимателни. Тежкото покритие без гланц със силна линия прави устните ви да изглеждат тънки и може да ви състари с 15 години, ако сте на 25. Изберете прозрачни формули, които да нанесете леко с безименния пръст върху червилото. По този начин може да получите по-меки контури на устните, който да ги накарат да се чувстват по-пълни, а не по-тънки.

  • Зацапан грим

Толкова много жени не поддържат техния грим през деня, а размазаната спирала или очна линия се наслояват в бръчиците около очите им. Ето защо е добре да се носи малко огледало и козметика, за да се коригират щетите, причинени от времето или от емоциите. Ще изглеждате по-свежа , и на свой ред, по-млада.

 

източник:harpersbazaar.com