грим трикове

Грим трикове – хитри хакове, от които се нуждае всяка жена

Всяка жена, която използва декоративна козметика, трябва да знае поне няколко трикове при гримирането, за да може да постигне най-добрите резултати от своя грим. Много често се допускат неволни грешки – поради липса на достатъчно информация или неподходящ субект за пример, но истината е, че дамите не винаги знаят кое е правилно за тях, за типа на кожата им или за структурата на формата на лицето им. Правилното гримиране ни дава възможност да подчертаем предимствата си и да прикрием несъвършенствата върху лицето си, за да излезем уверени навън, ето защо е важно да го направим по най-добрите възможни начини.

Грим трикове

грим трикове

 • Ако имате мазна кожа, не използвайте декоративна козметика с блестящи пигменти. По този начин лицето ви ще лъщи и то не по привлекателен начин. Вместо това опитайте с матови бронзанти, ружове и коректори с един тон по светли от тена на кожата ви. Така отново ще получите желания изсветляващ ефект, но ще изглеждате много по-добре.

грим трикове

 • Не тествайте нов вид фон дьо тен върху бузата си. Кожата на лицето е с малко по-различен цвят от останалата част на тялото, заради това, че е изложена изцяло под лъчите на слънцето. Ето защо, ако изберете  фон дьо тен, еднакъв с тена на лицето си, най-вероятно той ще се различава от шията и гърдите ви, а по този начин няма да изглежда естествено, а като маска. Вместо това, изпробвайте три тона в близост до брадичката си и купете този, който се забелязва и откроява най-малко.

грим трикове

 • Когато прикривате белези от пъпки, не разчитайте само на коректор. Най-добре би било да покриете мястото с един слой  фон дьо тен, след него с коректор и най-отгоре с пудра.

грим трикове

 • Не нанасяйте коректор в зоната под очите под формата на луна. Вместо това опитайте с триъгълна форма, която да изсветли цялата зона. Така ще изглеждате по-естествено.

грим трикове

 • Не нанасяйте бронзант равномерно върху цялото лице. Вместо това опишете “3” , като нанесете от продукта върху челото, скулите и брадичката.

грим трикове

 • Не запълвайте целите вежди с еднакво количество количество продукт. Двата края трябва да бъдат много по-меки от арката. Фокусирайте се върху подсилването на арката на веждите и леко намелете интензивността към краищата, за да изглеждат по-естествено.

грим трикове

 • Не поставяйте червило върху устните, преди да очертаете краищата им, защото по този начин то ще се разнесе в гънките  около устата. Вместо това използвайте коректор, с който да минете покрай външната част на устните, а след това да сложите червило.
 • Не слагайте коректор преди  фон дьо тен. Веднага, след като поставите базата, той ще изчезне.Вместо това, нанесете първо  фон дьо тен и след него коректор. По този начин няма да използвате голямо количество от него.
 • Не използвайте един и същи коректор за кръговете под очите за пъпките по лицето си. Този за под очите, трябва да бъде с един тон по-светъл от тена на кожата, а по този начин ще изсветли и подчертае пъпките, вместо да ги прикрие. Ето защо най-добре използвайте кремообразен продукт, който съвпада с цвета на кожата ви.
 • При мазна кожа не използвайте кремообразен овлажнител върху цялото лице. Върху Т-зоната нанесете матиращ гел с овлажняващ ефект, а на останалите места – крем. По този начин ще избегнете лъщенето в Т-зоната, докато се погрижите за доброто й овлажняване.
 • Не забравяйте всяка седмица да измивате четките и инструментите за грим, защото те задържаъ бактериите и микробите, които в последствие причиняват пъпки.

 източник:harpersbazaar.com