grim

Как жените с очила да изберат подходящ грим?

Носенето на очила с диоптър може да ви кара да си мислите, че се криете зад рамките им, но независимо дали се заблуждавате, че околните не забелязват кога сте използвали и кога – не грим около очите си, това се вижда. Истината е, че очилата могат да насочат повече вниманието върху лицето ви, а ключът към правилните решения в макиажа се крие в това да подчертаете предимствата си и да допълните подходящо избраните диоптрични очила.

Грим за дами с очила

Не се притеснявайте да си играете с различни сенки и моливи за очи. Ако сте жена, която се наслаждава на прецизен и шик грим, потърсете разнообразни шарени нюанси в голяма палитра и използвайте техните цветове като насока. Класическата форма на котешко око винаги ще изглежда стилно с каквито и да е рамки за очила, но най-вече с такива с издължена и повдигната в края котешка форма.

Гел вариантите за очна линия или молив са най-лесни за нанасяне, като същевременно изглеждат много впечатляващо. Ако носите очила с дебели рамки, заложете на по-дебели линии в грима върху очите, за да ги накарате да изпъкнат.

Ако очите ви изглеждат по-малки заради диоптъра на стъклата, използвайте сенки или очна линия върху горната и долната част на клепачите, за да ги подчертаете и да ги накарате да се откроят. В обратния случай – ако пък лупите ги уголемяват, то се ограничете само в очертаване на външните ъгли.

В зависимост от големината и стила на вашите очила, те могат да изложат веждите ви на директен показ. Ето защо е задължително те да бъдат добре оформени, почистени и попълнени. За допълнителен блясък сложете кремообразен изсветлител върху костта под веждите.

източник:graziadaily.co.za