brachki

Да, наистина докато спим се появяват загрозяващи вида ни бръчки. Но не за това трябва да си мислите преди да отпуснете главата си на възглавницата. Последните неща, които трябва да останат в главата ви преди да заспите трябва да са делата, които сте свършили успешно през деня и са ви донесли удовлетворение.  Използвайте си редовно крем против бръчки, подхранвайте и ексфолирайте кожата на лицето си и всичко ще е наред. Има начин как да предотвратим нежеланите бръчки по време на сън, така че се доверете на специалистите.

Доктор Госъл Ансън – пластичен хирург и създател на  JuveRest обяснява: “Нощните бръчки са линиите, които се оформят докато лицето е смачкано от възглавницата през нощта. Те се появяват на очаквани места, базирани на точките, на които кожата е захваната за костта.” Заради силите от контакт с възглавницата се причинява механично опъване и дърпане на кожата, което прави мускулни имобилайзери като ботокс, който се използва за експресивните мускули на лицето, неефективни при нощните бръчки. “Те изчезват веднага след ставане от леглото при хората с млада кожа, но евентуално могат да станат перманентни от постоянната компресия и намаляването на еластичността на кожата с възрастта “, казва д-р Ансън.

Ключът към превенция на нежеланите бръчки, които се образуват докато спим е правилната поза по време на сън. Най-подходящата позиция в случая е по гръб, която освен тази има и други ползи за красотата като по-чиста и гладка кожа. “Те могат да бъдат третирани с маски за лице против бръчки или с филъри, но има вероятност да се появят отново в прилежащите зони, ако не се обърне внимание на реалния проблем, който е компресия на лицето”, обяснява д-р Ансън. Ето защо той препоръчва да се намали лицевият контакт с леглото доколкото е възможно, макар промяната на навиците за сън да бъде трудно. Една подходяща възглавница като начало може да спомогне за предотвратяването на нощните бръчки в застаряващата кожа и да бъде част от решението. Трябва да се вземе в предвид и това, че хора с сънна апнея, стомашен рефлукс, проблеми с врата и гърба, както и бременни жени не трябва да спят по гръб.  Най-добрият вариант е да има последователна  рутинна грижа против стареене за кожата и да научите как да се избягвате да спите върху лицето си.

изто1ник:harpersbazaar.com