Всичко за косата

Прически с бретон 2017

прически с бретон

10 идеи за прически с бретон през 2017.

Без съмнение, именно практичните прически за къса коса са на мода сега. След като популярността им в последно време започна усилено да нараства, ето че те вече са на върха на модерните дамски прически за тази година. Модели, актриси и певици се надпреварваха да отрежат своята дълга коса и да дебютират с чудесните си нови прически в изрязаната дължина. Следващото ниво на стилните прически каре или прически боб е добавянето на бретони. Независимо дали като на Тейлър Суифт – пригладена прическа боб с плътен прав бретон или като на Райчъл Макадамс – небрежно разрошена прическа каре с дълбок страничен път и дълъг бретон на една страна, това са идеалните модерни прически за жени на всяка възраст.

Предлагаме ви 10 стила на тези модерни къси прически, които ще ви вдъхновят да се осмелите да поискате подстрижка за дълга коса. Ако търсите драматична промяна за визията си, непременно си запишете час при фризьора си и поискайте прическа с бретон.

Прически с бретон 2017

прически с бретон

Прически с бретон на една страна.

Тези бретони предоставят възможност за постигане на по-мека и женствена визия за дамите, които искат да следват тази тенденция. Важно е да се направят на подходящо оформена прическа на косата. Не са подходящи за къси прически боб с остра подстрижка. От друга страна, прически карета, които стигат до ключицата с дълъг бретон на една страна, изглеждат много свежо и супер женствено, тъй като дължините се сливат постепенно.

Ето как да стилизирате сами добре своя бретон на една страна:

 • Измийте косата си и направете дълбок страничен път. Подходящо място, което може да използвате за ориентир на мястото, на което да разделите косата, са повдигнатите арки на веждите.
 • Срешете бретона напред и настрани и нанесете върху него текстуриращ спрей. Леко изсушете със сешоар, за да създадете меки вълни.
 • Използвайки маша за коса, може да оформите игрива къдрица за по-бляскащ вид.

прически с бретон

Прически с къси бретони.

Късите бретони правят голямо изявление и показват отношение към модата, така че е важно те да са подходящи за създаване на балансиран цялостен външен вид. Те изискват повече поддръжка, защото растат видимо по-бързо от останалите. Стилизират се добре с начупени коси с дължина до брадичката или по-високо. Не се срамувайте да действате смело с ножиците, защото, ако има време, по което да го направите уверено, то това е точно сега! Доверието е ключът към издърпването напред на този стил прическа за къса коса с къс бретон. А ето и как да го стилизирате успешно сами в домашни условия:

 • Измийте косата си и нанесете пяна за обем.
 • Оставете косата да изсъхне на въздух и оставете естествената й текстура, като избягвате излишното стилизиране.
 • С помощта на преса за коса внимателно издърпайте и подвийте бретона към челото. Късата дължина може да даде тенденция бретона да се придържа към странни ъгли, така че това ще помогне да завършите визията си. По този начин ще изглеждате шик, а не така, сякаш току-що ставате от леглото. Внимавайте действително да не изправите кичурите, тъй като това би разрушило естествена текстура на стила.

прически с бретон

Прически с плътни бретони.

Ако изберете подобно подстригване на бретон, имайте в предвид, че при всички прически на черта с бретон той ще изглежда тежко, така че по-късата дължина е добра идея в случая. Тя ще спомогне за балансирането на визията и ще предотврати прекалено обемистия и мрачен вид. Дължината на прическа на черта с бретон в този вариант е добре да стига до ключицата, за да изглежда повече очарователно, отколкото готик. Супер стилната прическа боб е много подходяща за плътен прав бретон.

Ето как да стилизирате сами добре своя плътен бретон:

 • Изсушете с кърпа измитата си коса и нанесете серум за изправяне.
 • Изсушете косата със сешоар, като се стремите да я изправите. Използвайте продукт за изправяне на косата и го нанесете върху бретона и по цялата дължина.
 • Подвийте леко краищата, за да рамкирате лицето и да дадете малко лифт на своята прическа на черта. Ако след стилизирането бретонът ви все още изглежда тежък, опитайте да го оформите леко на една страна или да разделите кичурите му по средата.

прически с бретон

Прически с прав бретон.

Макар тези прически на черта с прав бретон да ви напомнят за ученическите ви години, сега те са по-шик от когато и да било. Ако искате да съобразите своя бретон според формата на лицето си, имайте в предвид, че този вариант е подходящ за дами с кръгли лица и със супер дефинирани скули. Най-добрата подстрижка, която подхожда на правите бретони, падащи точно под веждите,  са отново актуалните прически черта, независимо, дали стигат до брадичката или до рамото. А ето и как да стилизирате успешно правите бретони сами в къщи:

 • Измийте косата и нанесете термо защитен продукт.
 • Изсушете косата със сешоар, след което я изправете.
 • Изправете бретона последен, разделяйки го хоризонтално на две части – горна и долна, за да изглежда по-обемен.

прически с бретон

Прически с бретони с изтъпени краища.

С изтъпените прически с бретони могат да се създадат няколко визии, но, ако търсите по-драматичен вид, определено може да заложите на тях. По-дългите прически лоб стигащи под раменете и по-късите прически каре до брадичката са еднакво подходящи за този стил., като в първия случай те омекотяват бретона, а във втория му придават театрален стил. Изтъпените  бретони трябва да се режат дебели и тежки, без изтъняване. Ето как да си ги стилизирате сами у дома:

 • Измийте косата и след това я изсушете така, че да я изправите.
 • Разделете косата на два еднакви сектора и прокарайте преса за коса през всеки от тях.
 • Внимателно подвийте с пресата краищата, за да ги омекотите.
 • Накрая напръскайте със серум за блясък.

прически с бретон

Прически за къдрава коса с бретон.

Естествено къдравите бретони са един от актуалните трендове за сезона и внасят присъствие във всяка дамска прическа. Идеални са за дължини, които едва достигат раменете, както и за обемните прически с къдрици. Независимо, дали са дълги, разделени на две или къси, оставете ги да изглеждат естествено и опитайте да не ги стилизирате. Ето как да ги оформите добре сами:

 • Измийте косата и нанесете продукт за къдрици върху влажната коса.
 • Докато косата е все още влажна, стилизирайте къдриците в идеалната позиция за бретона си. Оставете да изсъхне естествено на въздух, за да избегнете разрушаването на къдриците по време на горещия стайлинг.

прически с бретон

Прически с бретон, разделен на две.

Запазената марка на Бриджит Бардо – разделения като завеса бретон е отново на мода. И благодарение на  “It” girls като Алекса Чънг и Дженифър Лорънс знаем как точно да ги носим днес. Те са чудесна опция за дамите с дълги бретони  и са лесни прически за постигане с малко грижи. Изглеждат едновременно симпатично и сек*и, макар да са семпъл стил. Могат да се използват за омекотяване на строго изглеждащата коса на симетричен път. Ето как да ги стилизирате сами:

 • Измийте и изсушете косата със сешоар. Концентрирайте се върху корените, така че да изглеждат гладки, докато останалата част от косата запази естествените си вълни.
 • С гребен разрешете и разделете бретона по средата на две равни части в посока към ушите.
 • Завършете, като напръскате с лак за коса.

прически с бретон

Прически с бретони, които хващат окото.

„Накълцаните“ бретони могат да създадат много сек*и визия и са подходящи почти за всяка форма на лицето. Подстригани под формата на буквата  ‘M’, те няма да пречат на очите ви. Трябва да се има в предвид, че изискват редовно подстригване. Женственият лоб на слоеве е най-подходящият стил прическа за носене на този вид бретон. Ето и как да си го стилизирате добре сами:

 • Измийте и изсушете косата си със сешоар.
 • Изправете бретона си с малка преса за коса.
 • След това използвайте голяма преса, за да създадете меки вълни. Ако искате да създадете гръндж визия, просто оставете косата да изсъхне на въздух и използвайте естествената й текстура, а не горещи уреди и стилизиращи продукти.

прически с бретон

Прически с бретон, зализан на горе и на една страна.

Ако искате да имате свежа прическа с бретон, стилизирайте го назад, вместо напред. Това е идеалното решение за дамите, които са решили да си пуснат по-дълъг бретон и не искат той да влиза в очите им. Пригладените на една страна бретони стоят чудесно на прически боб, лоб и дори на леко пораснала къса коса. Те създават идеалния баланс между небрежни и официални прически. Ето как да си ги стилизирате сами в къщи:

 • Измийте косата си с шампоан за обем.
 • Изсушете бретона си с главата надолу, като обърнете повече внимание на корените, в които да създадете повече обем.
 • С преса за коса изправете бретона, независимо дали останалата част от косата е права или къдрава. Изтегляйте пресата на сантиметър от корените в посока назад, а след това стилизирайте бретона на една страна.

прически с бретон

Прически с тънки бретони.

Ако имате фина коса, вероятно смятате, че прическите с бретон не са за вас, но това съвсем не е така. Рехавите бретони също са много популярни, особено в момента. Така че считайте това за най-подходящото време да си подстрижете бретон, ако до сега не сте се осмелявали да го направите. Те създават пространство и отварят повече лицето, което ги прави перфектни за дамите с малки и овални лица. Ето как да си ги стилизирате добре:

 • Оставете косата си неизмита. Леко мръсна, тя ще разполага с достатъчно естествени масла, за да запази тази стилно разхвърляна визия.
 • Разрешете косата, но не и бретона. Използвайте за него помада, която ще му придаде допълнителна текстура.

източник:thetrendspotter.net