kasa kosa

Какви са предимствата и недостатъците на дамите с къса коса?

Практичните прически за къса коса са предпочитани от дамите с по-фина и тънка коса, както и от тези, които страдат от косопад. Подстригвайки дължината, те си осигуряват една по-стилна визия, в която много по-лесно може да се постигне обем. Освен това, за разлика от всички прически за дълга коса, за късият вариант се изискват много по-малко усилия за стилизиране и поддръжка. Сушенето и разресването са по-лесни и бързи, а скубането е сведено до минимум. И все пак, преди да оставите фризьора си да реже смело с ножиците, обмислете всички положителни и отрицателни страни, които води след себе си това решение.

Къса коса – плюсове и минуси

kasa kosa

Плюсовете, които ще дойдат заедно с новата ви прическа за къса коса са следните:

  • Всички знаят, че когато имате къса коса, това автоматично означава, че имате стил. Няма значение с какво сте облечена. Освен това, когато имате дълга коса се налага да я стилизирате, което ви отнема време.
  • Едно подстригване на къса коса ще ви направи да изглеждате по-висока, отколкото сте.  Ако имате къс врат, най-добре би било да изберете вариант на прически с къса коса и бретон, която ще ви подхожда.
  • Късата коса се боядисва по-лесно, защото отнема по-малко време и по-малко оцветяващ продукт. Това ви дава възможност често да експериментирате с различни нюанси боя за коса.
  • Всички официални прически за къса коса изглеждат уникално. Причината за това вероятно се крие във факта, че повечето жени са с дълга коса. Ето защо дори едни лесни прически за къса коса могат да изглеждат стилно и очарователно.
  • Друг плюс на късата коса е възможността да носите екстеншъни – нещо с което трудно ще се забавлявате, ако имате по-дълга коса.
  • Също така, ако имате къса коса не се налага да използвате балсам и шампоан за нея. Тя се стилизира много лесно, така че просто я измийте и излизайте.

Минусите, които ще ви донесе вашата къса коса и също трябва да съобразите са следните:

  • Ще се налага до посещавате фризьорския салон по-често, за да поддържате желаната дължина. Тази прическа изисква поддръжка, която си заслужава. Всеки излишен сантиметър около ушите и на врата ще се забелязва, както никога до сега.
  • Ушите ви винаги ще бъдат на показ, така че трябва да изглеждат добре почистени, с красиви обеци и цветът им да не се различава от този на лицето, ако използвате фон дьо тен.

kasa kosa

kasa kosa

kasa kosa

kasa kosa

kasa kosa

kasa kosa

kasa kosa

kasa kosa

kasa kosa

 

 

източник:modhairstyles.com