маска за коса

Студеното време и ниската влажност на въздуха на вън влияят пагубно на добрия вид на косата. Също така и шапките и шаловете. Да не говорим за честото сушене със сешоар, тъй като през зимата рядко я оставяме да изсъхне по естествен начин. Тази зимна маска за коса, която може да прилагате в домашни условия е специално за увредена и суха растителност върху главата. Всъщност има и други начини, за да запазите гривата си здрава и красива през студените месеци на годината. Вижте кои са те.

Зимна маска за коса и още грижи

Добрата новина е, че може да се радвате на разкошна коса и през зимата и да се борите със сухия въздух, който я уврежда по следните начини:

  • Не мийте косата си всеки ден. Всеки път, когато го правите, премахвате своите естествени, полезни масла. През зимата най-вече, косата ви наистина има нужда от тях!
  • Пропускайте сешоара, когато е възможно. Ако веднъж седмично го използвате и то на ниската му степен, ще спестите на косата си много вреда.
  • Започнете да използвате овлажнител. Така или иначе е добре да го правите за кожата си и дихателните пътища през зимата. Освен това ще се отрази благоприятно и на косата ви.
  • Използвайте овлажняваща маска за коса като терапия – ето сега ще ви предложим каква.

Смесете половин авокадо с 2 яйчени жълтъка и нанесете получената смес върху суха или влажна коса. Оставете да подейства 15-20 минути и отмийте с мек шампоан. При редовна употреба ще забележите резултатите скоро.