Сребърна вода – ползи на чудодейния разтвор

sreburna voda

sreburna voda

Вероятно сте чували за чудотворните свойства на все по-популярната сребърна вода или колоидно сребро. Тя има силно изразено антивирусно, антигъбично и антимикробно действие и това обуславя приложението й при различни болестни състояния. Сребърната вода на външен вид прилича на всяка друга – безцветна е и без мирис, защото ценното, което е в нея, са заредените сребърни йони, който не се виждат с просто око. Тя има свойството да убива повечето бактерии, които атакуват човешкото тяло – такива, които причиняват възпаления и гъбички. Според изследвания, те са около 650 и загиват около 6 минути след приема на сребърната вода. Въздействието на течността срещу кандида, стрептококови бактерии и ешерихия коли е изключително силно. След контакт с положителните сребърни йони от водата, патогените загиват бързо. Сребърната вода може да бъде по-мощен лек от антибиотик, защото микроорганизмите не развиват резистентност към нея. В принципа й на действие е заложено блокирането на притока на кислород към патогените, като по този начин те не могат да се развиват в тялото ни и загиват.

Приложението на заредената с положителни сребърни йони течност е вътрешно и външно. При вътрешна употреба на сребърна вода, тя влиза във взаимодействие с киселините на стомашния сок. Само за няколко часа се абсорбира  от черния дроб и жлъчката, а чрез тях достига до лимфата и кръвта. След като попадне в кръвта, колоидното сребро убива всички вредни микроорганизми. При външна употреба, полезните вещества от течността се  абсорбират от кожата. Сребърната вода попада по този начин чрез порите в кръвопотока и така се осигурява полезното й въздействие при различни заболявания.

Сребърна вода – чудодеен разтвор

Може да си купите готова сребърна вода от близката аптека, но лесно може да си я направите и в домашни условия. Методът за приготвянето й се осъществява с минимални усилия, като за целта предварително трябва да си подготвите два сребърни пръстена, старо зарядно за телефон, малко бурканче с дестилирина вода и две щипки за пране. Необходимо е непосредствено преди процедурата да почистите бижутата със сода бикарбонат, като ги поставите в чаша с вода и добавите вътре една чаена лъжица сода. След няколко секунди водата ще започне да кипи, а отгоре на повърхността на течността ще изплуват замърсяванията, които са се натрупали върху пръстените. Добре е да се изчака няколко минути, за да бъде почистването им възможно най-качествено, а след това да се извадят и да се измият под течаща вода.

Оголете кабела на зарядното, като премахнете буксата, която обикновено влиза в телефона. Двете жички, които ще се покажат от оголеният кабел трябва да издърпате на няколко сантиметра, за да може да увиете всяка от тях върху двата пръстена и да я завържете. Поставете бижутата в бурканчето с дестилирана вода, като внимавате да не се докосват помежду си, както и оголените кабели с водата. За тази цел използвайте щипките, за да прикрепите жиците към ръба на бурканчето. Поставете го на удобна плоскост в близост до контакт и включете зарядното. Оставете така за един час, докато течността се зареди със  сребърни йони. След това махнете всичко от нея и може да я използвате за външна употреба. Препоръчително е домашно приготвената сребърна вода да не се използва за вътрешен прием, защото съществува потенциална опасност от предозиране, поради неясната процентна концентрация на сребърни йони в нея.

Има множество заболявания, които могат да бъдат третирани със сребърна вода. Тя влиза в състава на капки за нос, които действат добре при синузит и хрема. Също така може да се използва като лек при себорея, като с напоен памучен тампон се третират поразените участъци външно, а за по-добър ефект се прилага и вътрешен прием на разтвор от една супена лъжица колоидно сребро и чаша вода. При проблеми с болна простата и простатит се препоръчва лечебен курс в продължение на един месец със сребърна вода. При розацея се правят всекидневно топли  компреси за 30 минути в продължение на 30-40 дни с кърпа, напоена със затоплена сребърна вода в потенция 35 mg/l. При инфекции на щитовидната жлеза се приема по три пъти на ден една супена лъжица колоидно сребро в концентрация от 5 mg/l, разтворено в половин чашка вода.  При кожни екземи впръсквайте по няколко пъти на ден в кожата си спрей сребърна вода с по-висока концентрация. При кандида приемайте по 100 грама три пъти на ден колоидно сребро в концентрация от 0,1  mg/l. При туберколоза се препоръчва в продължение на един – два месеца трикратен прием на лъжичка колоидно сребро 1 mg/l. При болки в ушите се капят по 5-7 капки сребърна вода във всяко ухо два-три пъти на ден, а при ушни инфекции и възпаления на слуховия канал се правят промивки на ушите със затоплен до около 36 градуса разтвор. При хемороиди се правят по два пъти на ден компреси с колоидно сребро в концентрация 35 mg/l. Сребърната вода се използва за лечение и за пречистване на черният дроб. При инфекциозен хепатит болният трябва да приема по 100 мл  сребърна вода в концентрация от 1 mg/l в продължение на 10 дни.

Течността намира приложение и при лечението на бебета и малки деца, както и за профилактика от вирусни инфекции при малчуганите (дава се три пъти на ден по една чаена лъжичка сребърна вода, разтворена в 20 милилитра – максимум в продължение на 7 дни за бебетата, след което се прави почивка от 7 дни и се повтаря). Възрастните също могат да използват сребърна вода за лечение на вирусни инфекции, но за тях продължителността на приема е 20 дни, а дозировката – една супена лъжица. При запушено носле вместо капки за нос може да се капва по една капка сребърна вода във всяка ноздра. Този лек е по-мощен и безвреден. Под формата на спрей сребърната вода ще помогне и при подсичане и зачервявания по кожата, причинени от алергия при бебетата. При инфекции на носа, ушите и гърлото промивки със сребърна вода са приложими при по-големи деца.

Като цяло липсват категорични данни за оптималната доза относно дозировката на сребърна вода, която да бъде максимално полезна за здравето и да не нанася вреда на организма. Приема се, че допустимото количество за денонощие е между 50-200 микрограма. Тази дозировка е варираща спрямо остротата на протичащата симптоматика. С оптималните дози не трябва да се прекалява както при вътрешен прием, така и при външно третиране. Предозирането се забелязва като специфично оцветяване на кожата в сребрист цвят, в резултат от излишъка сребърни йони, които тялото не може да обработи. Състоянието е известно като аргририя.

При съчетание на лечение с лекарства и сребърна вода е препоръчително колоидното сребро да се приема половин час преди приема на медикаменти. Уникалната й способност да засилва полезното действие на медикаментозното лечение цели десет пъти, а това на билките – седем пъти, обуславя това изискване.