класически мъжки прически

Класически мъжки прически. Добрите стари емблематични мъжки стилове за коса.

Някои казват, че обувките са първото нещо, което хората забелязват на пръв поглед, но бихме поспорили дали всъщност, това не е косата. И, за разлика от един чифт добре лъснати обувки или някои очукани бели кожени гуменки, няма как да се измъкнете лесно с неподдържана и лоша прическа. Така че си струва да се запознаете с класическите подстрижки, които са подходящи за вас.

Класически мъжки прически

класически мъжки прически

Текстурирана коса с бретон

Първо на първо, да започнем с дъгите коси.  Ако харесвате да има малко повече дължина в косата ви, можете да се обърнете към този стил. Също така, трябва да се отбележи, че текстурираните прически пасват най-добре на по-гъстата, отколкото на фината коса.

класически мъжки прически

Френската подстрижка

Френската подстрижка подхожда на повечето форми на лице и е идеална за тези, които имат по-рядка коса. Тъй като тук косата е леко напред, оставяйки дължината в периферията, тя може да помогне да се покриват всякакви оределени места.

класически мъжки прически

Подстригана с машинка

Това е един неподвластен на времето стил,  но за да го накарате да работи добре за вас, трябва да имате много красива глава [даваме пример с Райън Гослинг или Крисчън Бейл].

класически мъжки прически

Пригладена назад

Модерната пригладена коса за първи път направи своя дебют и стана тенденция през 1920 година. По това време е било полезно да сте с прическа, която няма да бъде разрошена, когато носите шапка (символ на статус и индикатор за класа около началото на ХХ век). Оттогава тя се превърна във вечна класика.

класически-мъжки-прически

Със страничен път

Особено популярна прическа от 1920-та до 1940-та и отново през 1960-та,  този стил е възобновен през последното десетилетие, като по-лесния вариант за постигане и алтернативата на пригладената назад коса.

класически-мъжки-прически

Дългата до раменете коса

Класически и изтънчен, този стил е в модата в продължение на години и е достатъчно гъвкав, за да бъде адаптиран към всякакви ситуации. Поддържайки косата си по-дълга, можете да добавите и слоеве, за да й прибавите повече обем и подвижност.

класически-мъжки-прически

Оформено афро

Две думи – Уил Смит. Свежият Принц проправи пътя на популярността на оформеното афро, което има своите вариации и интерпретации.

класически-мъжки-прически

Прическа помпадур

Този стил е бил популярен в много различни дължини и варианти, тъй като първоначалния си дебют взима от Мадам дьо Помпадур, любовница на френския крал Луи XV през 1750-та. Първоначалният женствен стил, в който цялата коса е залепена върху горната част на главата, за да се създаде драматична височина, се трансформира в продължение на стотици години.

класически-мъжки-прически

Перчемът

По-малко от изтънчената алтернатива на Помпадура е прическата с перчем – емблематичен стил, който подхожда на широк кръг от възрасти, форми на лица и лични стилове.