диета-с-ябълки

Да се подложите на диета с ябълки не е най-добрата диета в света, но когато става въпрос за бързо отслабване и детоксикиране на организма, е повече от прекрасна идея. Ябълките са известни с високото съдържание на фибри. Възможно е отслабване само за 3 дни. Ако нямате време да го направите с течение на месеците, а скоро трябва да влезете в любимата си рокля за даден повод, ето го решението.

Диета с ябълки за бързо отслабване

диета-с-ябълки

Хубавото при тази диета с ябълки е, че можете да ядете колкото си искате от плода през деня и няма никаква опасност да напълнеете. Единственото, което трябва да направите е да ядете само и единствено ябълки в продължение на три дни и да пиете много течности (за предпочитане е вода). Не са забранени и други видове течности (например чай), стига да е без добавена захар или мед. Още на първия ден ще усетите как теглото ви започва да намалява стремглаво, а усещане за глад няма да има, защото можете да ядете ябълки когато поискате.

Други ползи от тази диета с ябълки

 

Друга полза, която можете да спечелите от подлагането ви на тази диета с ябълки е, че организма ви бързо ще смени доскорошния нездравословен режим. С нея ще се стесни обема на стомаха и след изтичането на тези три дни лесно ще продължите здравословно хранене с други храни. Няма да приемате големи количества от каквото и да е, а по този начин дори можете да продължите топенето на мазнините. Само не забравяйте за доброто хидратиране. Бъдете внимателни с консумирането на кафе и други кофеин- съдържащи храни. Те водят до дехидратиране на организма. Предвид състоянието, на което ще е подложен стомаха ви, могат да ви навредят и да ви причинят известен стомашен дискомфорт.

Ябълките съдържат по-малко от 200 калории, което е доста по-малко от нормалния дневен прием на калории. Това създава предпоставка за отслабване. В 100 грама ябълки има около 54 калории. В цяла ябълка (225 гр) има само 122 калории, 0,45 грама протеини, 0,23 грама полезни мазнини, както и 32,85 грама въглехидрати, което означава, че ако искате да ги изгорите тези калории, ще трябва да повървите само 46 минути пеша.

Яденето на ябълки е отличен метод да си набавите нужните за организма фибри, за да функционира нормално дебелото черво. Фибрите изпращат токсините директно към отделителната система и спомагат за по-бързото им освобождаване от тялото. Освен това, плодът е богат на пектин, който помага за разграждането на вредната натрупана захар в организма, както и на мазнините. Ябълковият пектин се съдържа в кората на плода. Той е естествен блокер на мазнините. Така че, хапвайте ябълки до насита.