pricheska s plitki

Вижте как да си направите лесна прическа с плитки сама в няколко стъпки.

Любимите прически с плитки са най-лесният начин да прикриете лошото състояние на косата, най-вече когато не сте имали време да я измиете или да я оформите. Така или иначе през 2016 плитките ще бъдат модерни, така че може да заложите на тях както за ежедневна, така и за офис визия. Сега ще ви покажем как сами да си направите една интересна плитка, която изглежда като ореол около главата. Подходяща е както за прически за средно дълга коса, така и за прически каре и по-дълги кичури.

Лесна прическа с плитки – направете я за 5 минути

pricheska s plitki

Започнете, като впръскате сух шампоан в косата си, като не забравяте да държите флакона на 30 см от нея. Разрешете я, за да отстраните всякакви възелчета по дължината й. Разделете я на два еднакви сектора с път по средата. Завържете едната с ластик на ниска опашка.

pricheska s plitki

Започнете да сплитате свободно падащата коса от средата на челото в посока към ухото. Започнете, като отделите тънки три еднакви сектора, с които да плетете плитката. Не се притеснявайте, че има много паднала коса покрай тях – и тя ще бъде вмъкната в плетката по-късно.

pricheska s plitki

Движете плетката в посока към тила, като постепенно прибавяте малки сектори коса, докато накрая, когато стигнете до врата, има само една плитка, в която е вплетена цялата коса от тази страна на главата.

pricheska s plitki

Плетете здраво, за да се получи стегната плитка.

pricheska s plitki

Заобиколете ухото.

pricheska s plitki

Завържете с ластик отдолу, за да я фиксирате.

pricheska s plitki

Махнете ластика от другата страна и повторете същият начин на сплитане.

pricheska s plitki

Завържете с ластик.

pricheska s plitki

Леко издърпайте по малко коса, за да придадете текстура на плитките.

pricheska s plitki

С помощта на фиби закрепете двата края на тила.

източник:graziadaily.co.za