3 изненадващи причини за напълняване

причини за напълняване

причини за напълняване

3 изненадващи причини за напълняване. Затлъстяването на населението е глобален проблем. Постоянно се покачва средното телесно тегло на населението с всяка изминала година, а това води със себе си риск от редица заболявания и влошаване на общото здраве.

Истината е, че възможните начини за отслабване не са малко и при добро желание, мотивация, подходящ хранителен режим и редовни упражнения могат да се постигнат желаните резултати, но истината е, че колкото и полезни да са плодовете, зеленчуците и месото, те могат да доведат до напълняване, ако са третирани с пестициди, антибиотици или хормони. А това, за съжаление се случва твърде често. Ето защо е опасно да се купуват стоки от случайни производители или вносители. Трябва да се предпочитат само доверени и такива с гарантирано собствено производство.

3 изненадващи причини за напълняване

Антибиотици под формата на медикаменти или като добавки в храната

Има някои интересни доказателства за връзката на прекомерният прием на антибиотиците със затлъстяването поради начина, по който микробиомът влияе на теглото. Връзката идва от свързването на факта, че много животни приемат антибиотици за превенция на някои заболявания и за бързо покачване на тегло, които остават в месото им, което след това се консумира от хората. Изследването показва, че консуматорите могат да изпитат същите ефекти.

Други лекарства за повишаване на растежа, използвани в животновъдството

За угояване в животновъдството се използват и други, стимулиращи растежа лекарства, включително Ractopamine. Тази бета-агонист медикаменти увеличават синтеза на протеини, което прави животното по-мускулесто. В хуманната медицина често се съобщава за странични ефекти сред потребителите на бета-агонисти, сред които увеличаване на теглото.

Ендокрино-разрушаващи химикали, включително пестициди

Най-често срещаните химикали в домакинството, като пластмасовите изделия, например, са известни като ендокрино-разрушители. Те имат сходна структура с естествени полови хормони като естроген, които могат да попречат на нормалните им функции. През 2003 г. списанието на Токсикологичните науки предупреди за ефектите, които ендокрино-разрушителите имат върху развитието на ембриона и които вероятно играят роля при  затлъстяването на възрастните индивиди след време.

източник:bodyrock.tv