vrazki

Нещата, за които се карат всички двойки.

Има неща, които създават напрежение във всички връзки, независимо дали са многогодишни и стабилни или съвсем от скоро и все още несигурни. Няма начин да ги избегнете, но има начини да реагирате по правилен начин към тях – така, че да защитите позицията си, но без да се скарате грозно с половинката си.

Коментирането на няколко теми понякога ви кара да изпитвате чувството, че се въртите в един омагьосан кръг. Винаги се повтаря едно и също и колкото и да се карате, спорът завършва по един и съши начин. Човекът срещу вас просто не може да разбере защо сте гневна. Случвало ви се е, нали?

Добрата новина е, че можа да разбиете порочния кръг. Не зависимо от темата, ако успеете да откриете точно къде се крие причината за разногласията ви, можа да намерите и пътя обратно към хармонията в отношенията си.

4 теми, които поставят на изпитание всички връзки

Спорът за това кой ще изхвърли боклука

В много домакинства има полови разделения относно труда и задълженията, които трябва да поеме всеки в двойката. Рано или късно се стига до усещането, че усилията на единия не са напълно оценени. Кой ще изхвърли боклука, ще измие чиниите, ще събере прането или ще почисти са ежедневни ангажименти, които се извършват с цел да се създаде по-благоприятна и уютна домашна обстановка, но понякога единия решава, че той не е длъжен да ги изпълнява. Решението тук е лесно: изказвайте с думи колко оценявате това, че партньорът ви се грижи за чистотата и комфорта в дома ви. Помолете го и той да го прави.

Спорът относно това, че работата винаги е на първо място

Този спор обикновено започва, когато един от двамата се чувства неудовлетворен по някакъв начин. В много връзки единият от партньорите проектира чувствата си на скука и липса на цел върху половинката си. В същото време, това може да не е толкова сериозна и драматично, ако мъжът или жената са отдадени на професията си, особено ако много хора зависят от решенията му/й. Възможно е и да са натрупали стрес,  когато става въпрос за поддържане на връзката или преминаване към следващо ниво, за което не се чувстват готови. Един откровен разговор може да помогне и някои от двамата да осъзнае, че е време да си смени приоритетите.

Спорът относно харченето на пари

В много връзки двамата партньори са в пълен синхрон за всичко останало, но не и за въпросите, свързан с финансите. Ако и двамата имат напълно различен опит и материално положение, много често ще се карат колко и за какво трябва да се харчи. Обикновено този спор не е относно самите пари, а за това как ги вижда другия на емоционално ниво. Докато си мислите, че може да разбиете този порочен кръг сами, може да се окаже добра идея да посетите професионалист, който да ви помогне да погледнете на ситуацията от еднакъв ъгъл.

Спорът за не-споделянето на мили снимки в социалните мрежи

Технологиите са успели да се натрапят на романтичните ни връзки. Всеки би искал да усеща, че партньорът му е горд от човека до себе си и да споделя общи очарователни снимки и сладурски статуси във фейсбук и инстаграм профила си. Е, това е едната страна. Някои хора подобен начин споделяне ги кара да се чувстват уязвимо. Един тип, който принципно не споделя много в социалните мрежи може да запали искрата на съмнението в жената до себе си, а това ще разгори пожар след време. Справянето с този проблем изисква честност. Говорете за нещата и как виждате ситуацията от различните си гледни точки. Не забравяйте, че най-прекрасните и запомнящи се неща между вас се случват в реалния живот.

 

източник:.bodyrock.tv