модерни прически за есента

6 модерни прически, които да опитате през тази есен.

Смяната на сезоните носи своите промени както в природата наоколо, така и в облеклото и прическите. Най-добрият начин да приветстваме настъпващия по-хладен сезон е както с есенна украса на дома, така и с есенен маникюр и разбира се, стилен гардероб, в който присъстват задължителните за тази есен неща. Но да се фокусираме върху едно от любимите забавления и привилегия на жените – играта с различните дамски прически, като този път няма да оделяме внимание върху актуалните нюанси цвят на косата, а върху начина на стилизиране и оформянето на лесни прически, подходящи за почти всяка дължина.

Модерни прически за есента

модерни прически

Прически за къдрава коса.

Има много начини да получите вълни в косите, дори и ако нямате естествено чуплива или къдрава коса. Подобна прическа за средно дълга коса като на Рита Ора може да получите дори и за 5 минути с маша, топли ролки или плоска преса за коса, но най-хубавото на тази модерна прическа е не само лесното й стилизиране, а и факта, че може да я носите от сутрин до вечер, защото е идеална както за работа, така и за среща, и да изглеждате винаги безупречно за всеки повод.

модерни прически

Прически кок.

Един от най-лесните за оформяне начини на косата, който изглежда шик или забавно е разположената на различни височини прическа кок. Тя се прави лесно и бързо и помага за запазването на приличен вид в ситуациите на бурен вятър или неизмита коса.  Разбира се, различните прически с кок могат да бъдат също толкова функционални и да бъдат подходящи както за работа, така и за специален повод, за който е препоръчително носенето на официални прически.

модерни прически

Антични аксесоари за коса.

Ако не разполагате с такива, помолете баба си да ви заеме някой аксесоар за коса с античен вид, с който ще изглеждате уникално. Дамите, които си падат по винтидж стила със сигурност ще се зарадват на тази есенна тенденция в прическите. Освен това, в този случай не е нужно да се съобразявате с дължината на косата си, защото може да намерите подходящи начини да го поставите както при прически за къса коса, така и при дълга.

модерни прически

Модерни прически с ретро ефект.

Падащите на меки гънки кичури напомнят за филмовите звезди от 20-те години на ХХ век. Ако се доверите на избора на Блейк Лайвли и вие ще изглеждате така очарователно като популярна звезда от 20-те. За да подчертаете визията заложете на ярко червено червило и ален маникюр.

модерни прически

Прическа с опашка и панделка.

Ако си мислите, че ниска опашка за коса  носят само малките момичета, грешите. Ключов елемент към тях са панделките (нали се сещате “за пораснали момичета”), които могат да бъдат завързани с тях или вплетени в интересни прически с плитка като тази.

модерни прически

Прецизна дамска прическа на път.

Много популярни актриси, певици и модели вече отдавна си присвоиха този начин за оформяне на горната част на косата. Освен, че може да накара всяка жена да изглежда по-зряла и елегантна, това стилизиране може да се приложи върху всяка дължина – от така любимите напоследък прически каре, през гъвкавите прически за средна коса до женствените прически за дълга коса.

източник:fashiondivadesign.com