Всичко за косата

Летни прически за средно дълга коса

прически за средно дълга коса

20 идеи за летни прически за средно дълга коса, които задължително трябва да изпробвате през това лято.

Топлите дни през слънчевото синьо лято предразполагат към семпли стилове и лесни за оформяне прически. Бързите варианти не отнемат много ценно време и са предпочитани по това време на годината. Разбира се, не може да се пренебрегне и факторът жега, тъй като горещината прави използването на горещите уреди като преса за коса и маша за коса неприятно, така че защо не се възползвате от възможността да избегнете сушенето със сешоар, навиването и изправянето на косата по-често през този сезон?

Предлагаме ви 20 идеи за дамски прически, които са перфектни за лятото и с лекота ще посрещнат всичките ви нужди. Независимо дали сте с права или къдрава коса, тук ще откриете идеалните прически за средна коса за всеки тип коса. От прически с плитки до разкошни прибрани коси и шик хлабави кичури, ще имате вдъхновение за прическа както за плажа, така и за парти.

Летни прически за средно дълга коса

прически за средно дълга коса

Дайте на вашата прическа с къдрици малко почивка и оставете натуралната й форма да се съживи, вместо да я стилизирате с горещи уреди. Използвайте хидратиращ шампоан и крем за подобряване на къдрици, за да се появи тяхната истински въздействаща мощност.

прически за средно дълга коса

Тази супер лесна прическа за средно дълга коса е подходяща за чуплива или къдрава коса. За да я постигнете, единственото, което трябва да направите, е да оставите кичурите около лицето си да падат свободно, а тези зад тях да издърпате назад и да закрепите с фиби. По този начин ще получите леко небрежна визия, която ще разкрие чертите на лицето ви.

прически за средно дълга коса

Тази дамска прическа с мокър ефект е идеална за дните, в които е твърде горещо за използване на сешоари. Може да я постигнете, като след като измиете косата нанесете гел за коса с мокър ефект върху влажните кичури и ги приберете в кок. Оставете косата да изсъхне естествено на въздуха през целия ден, фиксирана в тази прическа кок.

прически за средно дълга коса

Укротете гъстата си коса чрез създаване на дълбок път на една страна и обърнете кичурите над него. Разделеният към едното рамо обем  ще помогне да разкриете лицето си и ще спре косата да го прикрива. И освен това ще изглеждате сек*и, разбира се.

прически за средно дълга коса

Разхвърляната опашка е един типично летен стил. Предлагаща перфектния безгрижен вид, тази опашка е идея за почивка на слънце през деня и наваксване с приятелите вечер. Стилът подхожда на момичета с къдрава коса перфектно, тъй като къдриците създават голям обем и текстура.

прически за средно дълга коса

Горещите дни и потните коси изискват стилно изглеждащи прически с прибрана коса, а тази лесна прическа с плитки, оформени като корона може да се носи през всички седмици, в които температурите са непоносимо високи. Най-добре изглежда, когато е стилизирана небрежно, така че не се притеснявайте от падналите тънки кичури.

прически за средно дълга коса

Този небрежен кок е по-лесен за пресъздаване, отколкото изглежда. Започнете с наведена глава и срешете косата така, за да създадете обем в корените. След това вдигнете глава и приберете косата в ниска опашка, а след това я усучете и оформете като кок. Закрепете с фиби и напръскайте с лак за коса.

прически за средно дълга коса

Прическите с женствен и очарователен стил за лятото могат да се получат дори само с една странична плитка. Тази прическа за средно дълга коса е подходяща за всеки тип коса, но може да изисква малко практика, преди да се получи перфектно. Не забравяйте да поставяте скрити фиби по дължината на плитката, за да й осигурите изчистен вид.

прически за средно дълга коса

Тази шик прическа за средно дълга коса в стил 60-те е решение за моментите, в които влагата започне да разваля изправената коса. Вместо да се притеснявате за огъващата се права коса, използвайте получения обем и я оформете като кошер, подходящ дори за официални прически.

прически за средно дълга коса

Прическите с обемни и стегнати къдрици са трудни за поддържане през горещите летни дни. Опитайте да сложите вашата под контрол с помощта на стилни прически с кок, с които ще изглеждате добре и няма да ви е толкова топло.

прически за средно дълга коса

Тази отпусната прическа за средна коса е подходяща за придаване на форма на правата коса. Може лесно да си я направите, като отметнете косата на една страна и я сплетете в хлабава плитка.

прически за средно дълга коса

Може да създадете движение и обем в прическите със средна дължина само с направата на няколко големи къдрици върху краищата на правата коса. След това разделете косата на дълбок страничен път и фиксирайте с фиба от по-тежката страна.

прически за средно дълга коса

Превърнете обикновената конска опашка в симпатична ретро прическа в летен стил. Всичко, което трябва да направите е да навиете края на цялата опашка с маша за коса, за да се получи една голяма къдрица. След това просто завържете една панделка върху ластика, за да завършите визията.

Летни прически за средно дълга коса

Освен, ако нямате естествено права коса, създаването на пригладена прическа като тази през лятото може да се окаже по-трудно, отколкото предполагате. Концентрирайте усилията си само в областта от корените до средата на кичурите. Завържете косата си на нисък и стегнат кок, за да създадете заблуда за изцяло пригладена коса.

прически за средно дълга коса

Боксьорските плитки се правят чрез сплитането на две френски плитки от линията на косата назад по главата и чак до краищата на кичурите. Това беше една от най-популярните прически за средно дълга коса през миналата година и е идеална опция за лятото.

прически за средно дълга коса

Внесете малко стил към обикновената си права прическа за средна коса. Опитайте да я стилизирате по този зализан назад начин с обем в корените. Наведете главата си надолу, срешете я и нанесете помада, за да я оформите.

прически за средно дълга коса

Една от най-лесните за пресъздаване прически за средно дълга коса е придобилата популярност хън. Този стилен и модерен полу кок е в пригладен вариант, но стилът му може да бъде пресъздаден и с прически за къдрава коса или в бохемски стил.

прически за средно дълга коса

Тези прически за средно дълга коса в стил 60-те са подходящи за жени с чуплива и фина коса. Може да постигнете визията чрез създаване на къса средна част от тупирани корени на темето. След това закрепете косата зад двете уши с фиби и пуснете по един кичур отпред.

прически за средно дълга коса

Тази прическа с плитка като на ученичка е чудесна за топлите почивни дни през лятото. Може да я носите на плажа или по време на късна закуска. Единственото, за което трябва да внимавате е да изглежда лъскава и остра, за да се гарантира модерния й стил.

източник:thetrendspotter.net