Всичко за косата

Прически каре

прически каре

Прически каре – идеи за прически. Една класическа подстрижка за дръзките и модерни жени.

Смята се, че дългата коса е главната женска сила и е като едно истинско оръжие на красотата. Въпреки това, според много мъже, жените с кокетна къса коса изглеждат изключително елегантни, стилни и изразителни. Ако и вие предпочитате практичността и комфорта, то тази статия е за вас.

На всичкото отгоре, дамските модни прически и прическите за 2015-2016 се отличават с безпрецедентно разнообразие и оригиналност.

Днес късата прическа каре е една от най-популярните начини за носене на косата. В много отношения, тя дължи славата си на модната икона Виктория Бекъм, която до скоро предпочиташе да носи косата си по този начин. След нея много от звездите се насочиха точно към този тип коса.

Прически каре

прически каре

Модата е известна със своите капризи и любовта си към новаторските идеи. Въпреки това, дори и тези дами, които са подвластни на промените на тенденциите имат своите любими прически. Едната от тях, безсъмнено, е класическата къса прическа каре. Това са тези познати подстрижки, при които косата се отрязва в права линия, точно под ушите или брадичката. Хубавото при тази форма е това, че фризьорът ви има възможността да си поиграе с формата и дължината на бретона. Тази прическа изглежда изключително женствена и подчертава линията на челюстта. Тя е спретната и не се нуждае от много време и усилия, за това е ценена от жените, които държат много на свободното си време.

История на прическата каре

прически каре

Историята на знаменитата прическа каре стартира френския фризьор Антоан дьо Пари, който през 1909г. създава първата прическа тип боб. По това време той е е вдъхновен от образа на Жана д’Арк. Прическата веднага придобива популярност.

Това се дължи на факта, че в тези дни на жените не им се позволява да носят къси прически. Имало е време, когато късата прическа е била срамна за една жена и не всички фризьори са се осмелявали да отрежат дългите коси на клиентките си. Но, въпреки това, прическата каре все повече набира известност. В началото на ХХ-ти век, благодарение на иконичната модистка Коко Шанел, необичайният образ на танцьорката Ирен Кастл и много други дръзки жени, се променя изцяло начинът, по който се възприема жената с къса коса.

прически каре

прически каре

прически каре

прически каре

прически каре

прически каре

прически каре

прически-каре

прически-каре

прически-каре

прически-каре

прически-каре

 

Inline
Inline