kosa

Има 10 начина да се сдобиете със привлекателна коса, пълна с обем. Вижте кои са те!

Съблазнителните обемни прически никога няма да излязат от мода. Техният бляскав и здрав вид винаги ще грабва както мъжките, така и женските погледи. Разбира се, постигането на тази привлекателна визия изисква в повечето случаи определени грижи – редовно използване на подхранваща маска за коса, подхранване с витамини за коса и т.н. Как обаче да постигнете желания ефект без да използвате гореща преса за коса и само за няколко минути да се сдобиете с красива и обемна коса? Има начини. Разберете какви са те по-долу.

10 начина за обемна коса

Тупиране

Тази тактика може и да е от старата школа, но все още е един от методите, който стилистите използват, защото тя наистина работи. Ето как става това: съберете косата на темето на главата и решете с гребен назад на 7-8 сантиметра от корените. След това разрешете с пръстите си и пригладете, за да оформите прическата.

Спрей за повдигане на корените

Впръскайте продукт за коса без алкохол, който ще придаде обем в корените на косата ви. Третирайте горната част на главата над ушите, а след това прокарайте пръсти през нея, за да добавите текстура и обем.

Сушене с наведена глава 

Пропускането на разрясването след баня и сушенето на косата с главата надолу позволява на гравитацията да повдигне кичурите ви от скалпа. За да запазите обемната си коса за по-дълго я напръскайте с лак за коса с ефект за обем и след една минута вдигнете глава.

Смеяна на страната на пътя

Това е най-лесния трик. Променете начина, по който разделяте косата си. Ако обикновено правите дълбок път от ляво го променете от дясно.Ако разделяте косата на две еднакви части точно по средата, тогава направете дълбок път на една страна.

Подстрижка на пластове

Добавянето на слоеве към различните прически за дълга коса или за по-къса ще им придаде обем, който не се нуждае от ежедневна поддръжка. За тънка коса е препоръчително да се направят меки слоеве с дължина до брадичката, а за не толкова фина коса – пластове по цялата дължина.

Домашен сешоар

Ето един професионален съвет: докато изсушавате косата с в къщи, увийте кръгла четка около корените й, за да се запазят повдигнати. Не е нужно да използвате никакъв стилизиращ продукт.

Намачкване

За да постигнете раздвиженост в краищата и обем в корените, нанесете спрей с морска сол на измита и подсушена с кърпата коса, а след това я намачкайте с пръсти и я оставете да изсъхне по естествен начин на въздух.

Спане с кок

Ако нямате достатъчно време за оформяне на прическата сутрин, вдигнете я на кокчета преди да си легнете. Нека косата да бъде леко влажна, преди да я разделите на малки и големи сектори. Навийте всеки на “охлюв” и закрепете с фиби.

Употреба на подходящ шампоан

Някои шампоани могат да направят космите на главата ви още по-плоски. Постигнете обем, като миете косата си с измиващ продукт, който ще й придаде обем и ще я почисти, без да я дърпа надолу.

Екстеншъни

Използване на допълнително коса, която изглежда като естествената ви, може да ви донесе обем за секунди. Тресите с клипс се поставят и свалят лесно. За да ги поставите здраво, разделете косата на желаното място, тупирайте, напръскайте с лак за коса и поставете екстеншъна.

 източник:http:dailymakeover.com