шампоан оцветител

Използването на шампоан оцветител ви дава възможност да освежите и подсилите цвета на косата си или да смените нюанса й. Лекотата на нанасянето го прави предпочитан метод за боядисване, както и факта, че продукта не съдържа амоняк или пероксид. Освен това, композицията от регулиращи хидратацията и подхранващи съставки е нежна към кожата на скалпа. Това осигурява желания блясък, дълготраен цвят и жизненост на косата. Богатата цветова гама и марки на шампоан оцветител на пазара предлага възможности за блондинките, брюнетките и червенокосите. Това е чудесен начин и за експерименти – без увреждане на косъма и дълготраен ефект.

Шампоан оцветител – безвреден начин за боядисване на косата

Употребата на шампоан оцветител става много лесно. Продуктът се нанася с ръкавици върху влажна и чиста коса, като количеството зависи от дължината й. Трябва да се разпредели равномерно с масажиращи движения, докато се образува пяна. Нужно е да престои 20-30 минути така, за да подейства. За постигане на по-интензивен цвят времето се удължава до 45 минути.  Изплаква се обилно с вода.

Цвета и състоянието на косата преди използването на шампоан оцветител са определящи за крайния ефект от употребата му. Новият цвят издържа между 4 и 8 измивания, в зависимост от времето на боядисване, дадено в инструкциията за употреба и от плътността на косата.

Използването на шампоан оцветител може да се прилага в случаи, когато имате намерение да смените трайно настоящият цвят на косата си, но не сте сигурни как точно ще изглеждате с него и дали близките ще ви възприемат с новата визия. Преди да предприемете по-крайни мерки с трайна крем боя, може да изпробвате избрания нюанс с оцветител.