Маникюр

Как да премахнем гел лак вкъщи?

kak da premahnem gel lak

kak da premahnem gel lak

Как да премахнем гел лак вкъщи? Днес много жени използват гел лак за ноктите си, но неговото премахване в домашни условия не е много известно. Нанасянето му е страхотен начин ноктите ви да изглеждат красиви в любимия цвят или шарка. Но като всяко нещо и той не е вечен. Обикновено е добре да се нанася и да се премахва от професионална маникюристка, но когато сме притиснати от забързания начин на живот е трудно. Достатъчно е да сте „въоражени“ с подходящите инструменти и трикове. Когато гел лакът ви започне да губи блясъка си и ноктите ви израстат, означава, че е време да го премахнете. В следващите няколко стъпки ще ви помогнем да се справите с предизвикателството.

Как да премахнем гел лак вкъщи?

kak da premahnem gel lak

1. Пила за полиране

2. Хидратиращо масло за кожички

3. Ацетон

4. Памук или тампончета за грим

5. Алуминиево фолио (10 парченца с размер 5х5 см.)

6. Избутвач на кожички

7 стъпки как да махнем гел лак у дома

Как да премахнем гел лак вкъщи?

1. Започнете да стържете с пилата върху ноктите си, но внимателно. Нужно е да се свали само блясъка на лака. По този начин ще стане по-лесно отстраняването на цвета.

2. Подхранете ноктите си. Ацетона има свойството да разрушава пигментите на лака за нокти, но също така е доста вреден за кожата ви. Защитете кожата около ноктите си като я намажете с маслото за нокти. То ще послужи като защитна бариера.

3. Напоете памучетата (или тампончетата за грим) с ацетон и притиснете към всеки един от ноктите си. Завийте отгоре с парчетата фолио. Стиснете да застанат добре.

4. Тази стъпка не е за подценяване, за да премахнем гел лака си вкъщи. Бъдете търпеливи. Изчакайте така 10-15 минути. След това махнете фолиото и проверете за резултата. С избутвача за кожички пробвайте да отлепите лака. Трябва да се случва лесно. Ако видите, че не се маха лесно, не продължавайте. Така ще нараните плочката на нокътя си. Завийте ги отново с памуци и фолио. Изчакайте още 5-7 минути. Повторете опита с избутвача.

5. Когато махате фолиото, премахвайте го нокът по нокът. Не на всички 10 нокътя. Когато си свършите работата с единия нокът, махнете фолиото от следващия и така до края. Причината е, че гел лакът може да се втвърди отново след махането на памука.

6. Хидратирайте дехидратираната нокътна плочка с масло за кожички и нокти. Втрийте го с нежни движения. Изчакайте да попие.

Препоръчваме след процедурата да оставите ноктите си да „дишат“ поне 1 ден без никакви лакове.