маникюри

Ще ви покажем техниката как да си направите маникюри боке. Дизайнът им определено е впечатляващ и изисква малко повече време и търпение, но крайният резултат си заслужава усилията. А ако търсите идеи за лесен маникюр, в сайта на LAZARA ще откриете разнообразие от предложения за всеки вкус.

Във видеото по-долу ще видите стъпка по стъпка как сами може да си направите различни маникюри в домашни условия, използвайки основният принцип на техниката боке. Предварително е нужно да се подготвят : база, лист попивателна хартия, четка за рисуване, бяла акрилна боя, чаша с малко вода, парче алуминиево фолио, топ лак, лак за нокти в бяло, светло-зелено, розово и светло синьо. По желание за декорация златист лак с тънък накрайник и декоративни кръгли елементи.

Както винаги се започва с подготовка на ръцете. Ноктите се почистват, кутикулите се избутват и ноктите се подхранват с подходящо масло. След това се избърсват с памучен тампон. Нанася се един слой база, а след като изсъхне, ноктите се лакират с два пласта бял лак. Изчаква се да изсъхнат добре.

Взима се малка гъбичка и в единият й край се намазва със зелен лак. Оставят се бледи отпечатъци от него на произволни места върху ноктите. След това в другия край на гъбичката се намазва със син лак и отново се правят цветни петна върху белите участъци от маникюра. Накрая се слагат и розови петна. Работи се бързо, за да не засъхне лака. Зацапаните участъци кожа около ноктите се почистват накрая внимателно с лакочистител и памучен тампон.

Върху фолиото се излива малко от боята и се размива с вода. Потапя се четката и се правят бели точки върху ноктите, които след това се подсушават със суха четка. Вижте подробностите във видеоклипа долу.

Може да си направите различни маникюри боке с техниката, която видяхте. Ето няколко варианта за идеи :

маникюри боке

маникюри боке

маникюри боке

маникюри боке

маникюри боке

маникюри боке

маникюри боке