раф симънс напуска диор

Вчера, френската луксозна модна къща обяви, че Раф Симънс напуска ролята си на артистичен директор на колекциите за висша мода, прет-а-порте и аксесоарите на Dior.

Според Dior, Симънс е “взел това решение по лични причини.” Дизайнерът показа колекцията си за пролет-лято 2016 в Париж миналия месец, което е и последното му шоу за Dior. С нея той бележи края на своя три и половина годишен мандат в къщата. Наследникът на Симънс “все още предстои да бъде идентифициран, но търсенето на негов заместник е започнало”, казват източниците.

“След внимателно и дълго обмисляне, съм решил да напусна позицията си като творчески директор на женските колекции на Christian Dior”, казва Симънс в изявление от една страница пусната от компанията. “Това е решение, базирано изцяло от желанието ми да се съсредоточа върху други интереси в живота ми, включително върху моята собствена марка, и страстите ми, които имам извън работа.”

Декларация на Симънс продължава с: “Christian Dior е изключителна компания, и за мен е една огромна привилегия да напиша няколко страници в тази великолепна книга. Искам да благодаря на г-н Бернар Арно за доверието, който той вложи в мен, че ми даде невероятната възможност да работя в тази красива къща, заобиколена от най-невероятния отбор, за който съм могъл само да си мечтая. Също така съм имал шанса през последните няколко години да се възползвам от ръководството на Сидни Толедано. Неговото внимателно, искрено и вдъхновяващо управление също ще остане като един от най-важните преживявания в професионалната ми кариера. “