Направи си сам

Направи си сам колие с перли

napravi si sam kolie s perli 1

napravi si sam kolie perli lesno

Перлите са едни от най-емблематичните елементи в бижутерията, които не робуват на модните тенденции. Направи си сам колие с перли, с което ще бъдеш винаги в крак с модата. Те са красиви, женствени и многостранни – какво повече ти трябва от едно украшение? С няколко лесни стъпки ще ви покажем как да си изработите тази гроздовидна перлена огърлица, която излъчва всичко това.

Направи си сам колие с перли само за няколко минути

napravi si sam kolie s perli 1

Направи си сам гроздовидно колие с перли, което ще подхожда на почти всички дрехи в гардероба ти. Добави го към класическата си малка черна рокля или към някоя кожена дреха. Така или иначе, след като си изработиш това бижу, ще искаш да го носиш дълго време без да го сваляш от шията си. Все пак перлите никога не излизат от мода, нали така.

Направи си сам колие с перли с няколко лесни стъпки

napravi si sam kolie perli

Преди да започнеш, ще трябва да си набавиш следните материали : перлени мъниста с дупка по средата в различни размери, топлийки в златист цвят, малки клещи, телена резачка и панделка.

napravi si sam kolie stapki1. Започни, като си подготвиш перлите. Промуши топлийка в дупката на всяко едно мънисто.

2. Извий всяка една топлийка. Оформи малки кукички с помощта на клещите. Изрежи излишната част с телената резачка.

napravi si sam kolie-s perli ideq

3. Увери се, че дупките, които се оформиха от подвитите топлийки, са достатъчно широки, за да се промуши през тях панделката, която си избрала.

4. След като всички перли са подготвени с подходящо големи кукички, е време да се прикрепят към панделката. Тази тънка ивица сатен е много подходяща за перлената огърлица, защото лесно се завързва, добавя известен цвят и създава красива панделка на врата отзад. Редувай различни по големина мъниста, за да създадеш вид на грозд. Добавяй толкова перли към огърлицата си, колкото ти харесва. Всичко зависи от личния ти вкус и предпочитания. След като приключиш, просто завържи панделката на врата си. Не забравяй да разходиш  гордо навън  новото си красиво украшение. Добави перлени обеци и пръстен за завършек на цялостната си класна визия.

източник:www.divinecaroline.com