мода лято 2016

Мода лято 2016 – обобщено от най-важното

Дойде време сериозно да се захванем с избирането на визиите и тоалетите ни за идния сезон. От известно време насам, вече по магазините на големите марки можете да намерите и новите им колекции. Това означава, че е време да говорим и за тенденциите на пролетно-летния сезон, които трябва да започнем да подготвяме още от сега. Разгледахме най-ярките шоута и сме избрали най-големите тенденции на сезона.

Мода лято 2016

мода лято 2016

Викторианска епоха

Отличителната черта на пролет-лято 2016 е носталгията по времето на царуването на кралица Виктория. Обемни ръкави, луксозни материи, слоести къдрици и флорални щампи могат да се видят в шоутата на JW Anderson, Erdem, Alexander McQueen и Fendi. Що се отнася до последната модна къща, Карл Лагерфелд в характерния си начин е свързал миналото с настоящето и е получил образи, достойни за офиса и модния подиум.

мода лято 2016

Белият цвят

В предстоящия сезон, предимство се дава на чистите цветове, но абсолютният фаворит е белият цвят. Той може да се види в шоутата на 3.1 Phillip Lim, Zac Posen, Sportmax, John Galliano и Christian Dior. А за тези, които смятат, че тази визия изглежда твърде скучно, дизайнерите са предложили комбинации с наситено червено, с акцент като при Giorgio Armani, Giamba и Blumarine.

мода лято 2016

Испански мотиви

Докато Доменико Долче и Стефано Габана са традиционно признати в любовта си към родната Италия, на част от дизайнерите им привлече вниманието приятелската Испания. Новият сезон на испанската култура е вдъхновена от смели експерименти като при Даян фон Фюрстенберг, Майкъл Корс и Питър Копинг, който посвети колекцията на Oscar de la Renta на основателя на модната къща.

мода лято 2016

Драперии и гънки

Altuzarra, Boss и Celine дадоха нов живот на класическите плисета на полите, връхните дрехи и роклите. Те са проявиха и при Jil Sander и Lanvin, за да докажат ценността на фините тъкани.

мода лято 2016

Принт на каре

мода лято 2016

Дънков плат

мода лято 2016

Рокерски вид

мода-лято-2016

Рокля мрежа

мода-лято-2016

Рокля нощница