Направи си сам

Направи си сам декорация за чаша

napravi si sam dekoraciq za chasha s sarca

Ако сте фенове на книгата на Луис Карол „Алиса в Страната на чудесата“, ето една добра идея за направи си сам декорация за чаша. Студените, дъждовни дни са идеални за чаша ароматен чай с бисквити и интересна книга в ръка. А това блажено лентяйстване би изглеждало още по-вдъхновяващо с декорирана в сърчица чаша. По този начин ще придадете вълшебен и рустик дух на мързеливото ви настроение.

Направи си сам декорация за чаша – какво е нужно?

napravi si sam dekoraciq za chasha nujni elementi

Материали:

– светлобежов правоъгълен филц
– тъмнобежов правоъгълен филц
– червен правоъгълен филц
– черен правоъгълен филц
– 50см червена панделка
– 1 игла
– златен конец
– карфици

 

napravi si sam chasha dekoraciq sarca

Започнете като режете сърцата в черно и червено, като бъдете внимателни всички да са в един и същ размер. Отрежете едно и  го използвайте като шаблон за другите сърчица.


nujni materiali

След което измерете обиколката на чашата и отрежете бежовите платове според нея. Ако си купите предварително изрязана плат няма да има достатъчно материя, за да обхване цялата чаша. Не е толкова страшно, защото точно заради това са предназначени и лентите. Направете малки прорези за дръжката, която да може да се побере.

napravi si sam dekoraciq za chasa

Сложете двата нюанса бежови платове заедно и ги закрепете, като зашиете краищата им. След това подредете сърцата едно под друдо, като ги закрепите с карфици, за да не се разместват. Ако плата ви не достига, както отбелязахме по-горе, може да използвате лентите. Тях ги зашийте в края на плата, така че да могат да се завързват.

Ето как трябва да прегръща чашата ви вдъхновяващата декорация. Това е един приятен начин да изненадате любимия в леглото някоя сутрин. Занесете му ароматно кафе и нещо сладко за добро утро.

napravi si sam dekoraciq za chasha sas sarca