Направи си сам цветно колие

napravi si kolie

napravi si sam kolie

Поредната ни идея е за направи си сам колие, което перфектно ще се съчетае с обеците, които се надяваме вече да сте си направили. Ако все още не сте, ето как да го направите. Изработете си този ярък комплект бижута за лятото и ги носете навсякъде – на плажа, в дискотеката или разходка.

Направи си сам колие – стъпка по стъпка

kolie napravi si sam

За да си направите сами колие ще ви бъдат нужни следните материали: три вида верижка (с едра плетка, акрилни връзки, сребрист бордюр със сребристи кристали), сребърна закопчалка и малки халки, асорти неонови кристали, бели триъгълни кристали, лепило, малки клещи, чист лист акрил, апликатор, ножица и игла.

След като се снабдите с всичко необходимо, може да започвате да си правите колието. Следвайте стъпките, показани на снимката отгоре за улеснение. Подредете разноцветните неонови кристали върху листа акрил  и нанесете лепило с апликатора, за да залепите на него парченцата. Оставете да изсъхне добре. След това внимателно изрежете листа по контурите около кристалите. В двата горни ъгъла оставете по малко място за прикрепяне. В двата края пробийте малки дупки с иглата и през тях промушете по една халка. Към двете халки прикачете акрилни връзки. Внимавайте това да се получи с еднаква дължина от двете страни. След това завършете колието с последната част от синджира, като не забравяте и закопчалката. Това е всичко!

Вече успяхте да си направите сами колие. Не спирайте до тук! Използвайте въображението си и продължете с още и още украшения, които гордо да показвате на приятелките си. Всъщност, защо не им покажете колко лесно става или им направете уникален подарък, изработен от собствените ви сръчни ръце!

източник:www.ispydiy.com