Направи си сам

Направи си сам гръб за кухня

napravi si sam grab na kuhnq

napravi si sam grab kuhnq

Направи си сам гръб за кухня, който изглежда оригинално и изчистено. Освен това за реализирането на проекта не е нужно закупуване на нов кухненски гръб, ако не харесвате стария или изобщо нямате такъв. Съвсем лесно може да преобразите цялостния вид на помещението за хранене, само с малко боя за дъска (като в училище) и тебешир. В нашия пример изненадващо открихме, че черното мигновено кара кухнята да се усеща като по-свежо и светло място.

Направи си сам гръб за кухня

napravi si sam grab na kuhnq

Като начало използвайте грунд, за да покриете повърхността на стария кухненски гръб. По този начин боята, която ще нанесете по-късно върху него ще има по-добро покритие и ще се запази.  Грундът засъхва сравнително бързо, така че докато свършите единия край, другия вероятно вече ще бъде готов за боядисване. Изберете цвят, който смятате за подходящ за интериора на кухнята. В нашия пример, черното изглежда много стилно и контрастира със светлите мебели.

Рисунки върху черната дъска

napravi- si sam plochki grab kuhnq

Преди да започнете да нанасяте боята е добре да залепите хартиени ленти върху плота на шкафа на мястото, на което се допира и свързва с боядисвания гръб за кухня. По този начин ще избегнете нежелателно зацапване с четката върху него, което след това ще трябва да почиствате. След като боядисате цялата повърхност, оставете да изсъхне добре и след това направете рисунките. Използвайте мокър тебешир и направете равни отвесни черти на ляво и на дясно, за да се получи илюзия за подредени плочки. Ако искате да запазите декорацията и тя да издържи дълго, накрая използвайте защитен спрей, който ще запечата рисунката.

napravi si sam grab kuhnq dekoraciq

Вземете правоъгълно парче тънка дъска и нарисувайте на него нещо тематично за кухнята – прибори, например. За улеснение използвайте шаблони от вилици, лъжици, шпатули и каквото намерите с различна форма и приблизително еднаква дължина. Разбира се, може да нарисувате нещо друго или да напишете нещо забавно, интересно или имената си – всичко зависи от вас и вашето въображение. А след това отстъпете назад и огледайте стаята – прекрасна работа, браво!

kuhnenski grab napravi si sam

източник:  www.astoriedstyle.com

error: