Направи си сам

Лесни идеи за баня – направи си сам

banq idei napravi si sam

napravi si sam lesni idei banq dekor

Лесни идеи за баня – направи си сам подобрения, използвайки хитрите предложения, които щедро ще предоставим на всички сръчни ентусиасти. От шикозно решение за стена до скрин, използван като тоалетна масичка – ето някои проекти за почивните дни, с помощта на които ще превърнете скучната баня в ново място.

Лесни идеи за баня – направи си сам ефектни подобрения

lesni idei za banq napravi si sam zeleno sinio

Създайте неочакван вид в банята, като замените тоалетната масичка с дълбока мивка, захваната за стената и рафтове. Облечете я в самозалепващо фолио от външната страна, като изберете подходящ десен, който ще се съчетава цветово с интериора, а от друга страна ще изглежда уникално. Едва ли някой ще може да си закупи такава мивка от магазина, нали?  Върху хоризонталните рафтове подредете вещите за баня, а най-отгоре поставете малка саксия с цвете. Първата от нашите лесни идеи за баня – направи си сам изглежда страхотно, нали?

Детайлите са важни

zavesa banq ideq napravi si sam

Направете си раирана дълга завеса за душа от непромокаемо платно на хоризонтални ленти. Сложете го на пода и го изгладете с ютията, така че да няма никакви гънки. Мерете, кроете, режете ленти с желаната ширина. С малък дунапренов ролер боядисайте с блажна боя. След като изсъхне, защипете с малки щипки за корниз и окачете завесата.

napravi si sam banq idei

Дръжте аксесоарите си под ръка, като си направите поставка за тях между рафтовете в банята. Монтирайте подвижна дебела пръчка, която да свързва две съседни летви. Това приспособление може да се използва и за окачане на кърпата.

banq idei napravi si sam

Боядисайте с бяла боя дървена кутия. Оставете да изсъхне. От самозалепващо фолио направете различни големини на кръгли форми и на такива като буквата О. Изрежете и залепете произволно върху кутията. Нека избраните цветове да се съчетават с останалите в интериора на банята. Използвайте като поставка за кърпа или красива ваза.

idei banq kilim napravi si sam

Създайте уют и стил с топъл кръгъл килим в банята. Трябва ви само малко сплетено полипропиленово въже, ножица и здраво подлепващо тиксо.

napravi si sam kilim banq

Ето как се изработва килимчето : върху твърда повърхност започнете да навивате въжето на спирала. Когато кръгът стане голям около педя, залепете парче здраво тиксо, за да не се развали плетката. Продължавайте да навивате, докато постигнете желаната големина на килима. Подсигурете добре плетката на няколко места с тиксо от долната част.

ideq napravi si sam banq

Направете си поставка за мивката от правоъгълна дъска с два алуминиеви крака от тръби. Подсигурете стабилно гърба на конструкцията към стената. Изрежете дупка с диаметъра на мивката. Отдолу направете закачалка за кърпи от тънка тръба. Направете малък кът за аксесоари, като съдините две плоскости под формата на L. Поставете колелца, за повече функционалност и скрийте под мивката. Така всичко в банята ще бъде удобно и подредено.

napravi si sam kilim banq

Украсете пода с флорален килим от стари вълнени пуловери. Изберете такива, които съдържат поне 80% вълна и ги изперете с гореща вода. Разпорете по шевовете и обърнете материята от вътре-навън. Направете подгъв на краищата.

ogledalo ramka napravi si sam

Украсете празната рамка на огледалото в банята, като използвате евтин материал от листи филц или пяна, залепени към нея. На гърба на листите очертайте шаблон във формата на листо и изрежете толкова броя, колкото е нужно според големината на огледалото и формите. Застъпвайте парчетата едно върху друго, докато покрият цялата рамка.

napravi si sam karpa banq

Направете кърпите, които висят по-интересни, като им пришиете помпони. За да може да ги перете без опасност декорацията да се развали в пералнята, сложете малки кукички на гърба на меките топчета, за да може да се свалят лесно.

banq napravi si sam lesna ideq

Повишете стила в скучната бяла баня с цвят и стикери върху плочките. Тези приличат на татуировки с преплетен дизайн, а освен това е избегнато шахматното подреждане. Смелият и ярък червен цвят довършва идеално поредната от нашите лесни идеи за баня направи си сам.

banq lesni idei napravi si sam

Направете си тоалетна масичка от евтини материали. Ще ви трябва правоъгълно парче шперплат с циментов борд. Поставете малки керамични плочки върху лицевата част и около ръбовете. Закрепете стабилно към стената и сложете два дървени крака за подпори. Изрежете внимателно дупка за сифона и сложете стъклено корито. Един рафт малко по-малък от големината на шперплата, поставен отдолу, може да бъде добро място за подреждане на хавлиите.

napravi si sam ramka ogledalo

Още една идея за украса на рамката на огледалото в неутрален цвят. Вземете 4 летви и ги залепете с лепило за дърво около огледалото с изчистен дизайн. Около ъгъла от задната част на рамката сложете лепило и залепете края на въжето, като направите няколко намотки. Прехвърлете от другата страна на ъгъла и направете същото. Така последователно декорирайте навсякъде или само на два срещуположни ъгъла.