направи си сам висящи саксии

Идеята за направи си сам висящи саксии е добър вариант за декориране на всяка стая. Интересна и нестандартна, а и не изисква големи средства и много време. Ако и вие сте от домакините, които обичат сами да разнообразяват и разкрасяват дома си, тоест не винаги с готови продукти, а с ваши “произведения”, това е за вас. Подчертайте красотата на любимото си растение, като оформите по по-специален начин неговата саксия.

Направи си сам висящи саксии – необходими материали

направи си сам висящи саксии

За направи си сам висящи саксии ще са ви необходими няколко лесно достъпни материали и предмети. Ето кои са те.

  1. саксия
  2. златна лентичка (от плат или хартия)
  3. прежда
  4. памучно въже
  5. течно лепило
  6. растение

Направи си сам висящи саксии – стъпка по стъпка

направи си сам висящи саксии

Ще ви разкажем какво трябва да направите стъпка по стъпка, за да се справите със задачата направи си сам висящи саксии.

Стъпка 1: Отрежете 2 части на въжето и ги кръстосайте на дъното на саксията. Дължините прикрепете по височината на саксията и ги залепете с лепило. Така ще имате с какво да закачите новата си декорация на стената. Върху тях ще оформите останалата част от външния на саксията с въжетата за увиване.

Стъпка 2: Измерете каква дължина на въжето ще ви е необходима за начинанието. Ще го направите като го увиете около саксията. Целта е да бъде покрита цялата с него. След това го изрежете. Сега направете същото упражнение, само че го залепяйте с течното лепило. На някоя от саксиите можете да придадете повече чар като увиете златистата лентичка около бялото въже. Ще се получат интересни райета.

направи си сам висящи саксии

Стъпка 3: За да добавите ресни към декорацията, отрежете друга част от въжето, което не използвате и разплетете двата му края. За да направите пискюла, го прикрепете към въжето за увиване с възел, който е показан на долната снимка.

направи си сам висящи саксии

Стъпка 4: Увийте въже на дъното на саксията, за по-красив завършек на декорацията. Ще изглежда по-добре, ако не се вижда дъното на използваната саксия.

направи-си-сам-висящи-саксии

Стъпка 5: Сега можете да завържете на възел дългите въжета и да изберете къде да сложите новата си придобивка.

направи-си-сам-висящи-саксии

направи-си-сам-висящи-саксии

направи-си-сам-висящи-саксии

направи-си-сам-висящи-саксии