Как се променят различните породи кучета

породи кучета

Как се променят различните породи кучета в продължение на 100 години.

Кучетата са живели рамо до рамо с хората от хиляди години. Въпреки, че можем само да гадаем как нашите домашни любимци са изглеждали в самото начало на това приятелство, ние лесно можем да сравним настоящите кучета около нас с кучетата, които са живели преди повече от век. За съвсем кратък период от време, някои породи кучета са се променили до неузнаваемост благодарение на човешкото влияние.
Поглеждайки снимките по-долу сами ще се уверите, че с течение на времето някои породи домашни любимци са станали по-добри, а някои … не толкова! Но ние продължаваме да мислим, че кучетата си остават симпатични, така или иначе!

Как се променят различните породи кучета

породи кучета

Английски булдог.

Това куче е станало по-масивно и по-едро. Гръдният му кош е станал по-широк, краката са станали по-къси, а лицето е по-сплескано сега. Към днешна дата булдогът също така има повече кожа, която виси на тялото му. За съжаление, съвременния булдог страда от редица здравословни проблеми, а средната продължителност на живота на породата вече е шест години.

породи кучета

Басет.

Тялото на Басета с течение на времето е станало още по-ниско, задните му крака са станали по-къси, а ушите му са много по-дълги сега. Лицето, както и лапите, е станало по-скъсено и кожата има повече гънки сега

породи кучета

Боксер.

Боксерите към днешна дата са станали по-къси, а лицата – повдигнати нагоре. Пропорциите на тялото на тази порода кучета като цяло са леко променени.

породи кучета

Бултериер.

Днес тези порода малки кучета има много по-различно оформен череп – с времето лицето е станало по-късо, и челюстите са станали по-големи. Телата на бултериерите са по-ниски и по-едри сега, като цяло.

породи кучета

Уест Хайленд Уайт Териер.

Открийте седемте разлики при тази дребна порода кучета! Козината може да е станала малко по-дълга и по-гъста с времето.

породи кучета

Доберман.

Представителите на тази порода големи кучета са станали по-малко масивни, а главата им е по-гладка сега. Между другото, те вече не са толкова агресивни, колкото са били преди години.

породи кучета

Ирландски сетер.

Тази порода кучета не се е променила много за повече от 150 години (черно-бялата снимка е правена през 1879 г.). Ирландските сетери са станали само малко по-слаби и по-леки, с по-дълга и по-гъста козина сега.

породи кучета

Немска овчарка.

Немските овчарки са станали по-големи, а козината им е станала по-дълга и по-гъста. Скелетът им също се е променил: сега тазът е по-нисък, а гърдите са по-широки.

породи кучета

Ротвайлер.

Съвременните Ротвайлери са черни на цвят, с добре дефинирани червеникаво-кафяви петна по лицето, бузите, под очите, върху долната част на гръдния кош и по краката. Козината е по-груба сега и не им се режат опашките вече.

породи кучета

Салуки (персийски хрътки).

С годините представителите на една от най-интересните големи породи кучета са станали  много по-високи и по-слаби. Сега те имат дълги и много тънки крака, както и по-дълги уши.

породи кучета

Дакел.

Днес тези кучета имат по-издължени лице и тяло, както и малко по-широк гръден кош и много по-къси задни крака.

породи кучета

Едър рунтав териер.

Тази порода кучета почти не се е променила, освен че е станала „по-рунтава“ и по-издължена в лицето.

източник:brightside.me