малки породи кучета

Събуждащите усмивки малки породи кучета са подходящи за истински забавления на малки деца. Няма дете, което да не се зарадва на живата “плюшена играчка”. Повечето от тях са приятелски настроени и се гледат по-лесно предвид малките им размери. В случай, че сте готови да вземете в дома си едно малко същество,  което ще ви обича много, разгледайте следващите снимки с информация за тези домашни любимци.

Малки породи кучета

малки породи кучета

Избрали сме 10 малки породи кучета, които са дружелюбни и енергични. Повечето от тях обожават децата и гостите на семейството. Ако сте решили да си вземете малък домашен любимец, но не знаете точно каква порода да бъде, надяваме се с информацията по-долу да ви бъдем полезни.

10 малки породи кучета

малки породи кучета

Пудел
Той е номер сред много малки породи кучета. Лесен за възпитание и изключително приятелски настроен към малки деца и като цяло към хора. Подходящ дори за хора, които имат алергия към животинска козина.

малки породи кучета

Бостън териер
Тази порода също умее да се държи приятелски към всички членове на семейството. Подходяща е за хора, които често имат гости в дома си. Породата е известна с високото ниво на интелигентност, което я прави страхотен компаньон.

малки породи кучета

Съсе*с шпаньол
Въпреки сериозното изражение на малката порода, не се заблуждавайте за темперамента им. Те могат да ви бъдат игриви малки приятели. Лесно възприемат всякаква дресировка. Сресвайте редовно дългокосместата им козина.

малки-породи-кучета

Йоркширски териер
Как бихме могли да пропуснем тази малка и игрива порода. Козината им е доста привлекателна за собственици и деца, които обичат да правят прически. Поведението на кучето е приемливо. Единственият недостатък е, че понякога лаят им е неконтролируем. Ако се постараете в ранните месеци от живота им, този неприятен навик може да бъде отстранен.

малки-породи-кучета

Бийгъл
Те са бързи, енергични и с чудесно чувство за игра. Схватливи са. Поради малкия им размер лесно могат да бъдат овладяни и дресирани. Подходящи собственици са емоционални хора, обичащи ежедневни игри с тях. Възможна отрицателна черта е силен лай преди хранене. Лесно може да се коригира с дресировка.

малки-породи-кучета

Дакел
Темперамента им е жив, понякога правят лудории, но като цяло са спокойни. Обичливи и лоялни към стопанина си. Лесно се обучават. Доста предпазливи са в отношенията си с непознати хора.

малки-породи-кучета

Френски булдог
Тази порода малки кучета е подходяща за семейства с игриви деца. На този домашен любимец никога няма да му омръзне да щурее. Интересното е, че френският булдог не изисква много внимание по време на отглеждането му. Тоест, няма да придава лош характер в случай, че сега не искате да се занимавате с него. Не е обсебващ.

малки-породи-кучета

Ших Тзу
Тази порода е класифицирана като непретенциозна. Лесно съжителстват с котки. Тези кучета са щастливи, приятелски настроени и доверчиви към всички.

малки-породи-кучета

Миниатюрен Шнауцер
Тези домашни любимци са смятани за едни от най-малките породи кучета. Дружелюбни са и са подходящи дори за хора с алергии към козина. Специфични са с това, че козината им трябва да се поддържа максимално къса.

малки-породи-кучета

Джак Ръсел
Ако вие и семейството ви имате енергичен начин на живот или имате малки игриви деца, Джак Ръсел би се радвал да бъде точно в такава обстановка. Умее да забавлява всеки член на семейството с неуморното му желание за игри. Ако имате къща в двор, там би се чувствал най-добре.