Развлечения

Есенно равноденствие 2018

esenno ravnodenstvie 2018

esenno ravnodenstvie 2018

Есенно равноденствие 2018 настъпва на 22 септември. Счита се, че тази дата ще даде възможност на мнозина да осъзнаят житейската си мисия с началото на колективното осъзнаване на прехода, насочен към нов етап в еволюционното развитие на човечеството.

Есенното равноденствие през 2018 отбелязва астрономическото понятие, което се характеризира с това, че пътят на Слънцето по небесната сфера пресича небесния екватор. Това е подходящото време за всеки да преразгледа живота си и да реши от какво би трябвало да се откаже и къде е най-добре да вложи усилия. Инвестициите в нещо, което няма бъдеще, е по-разумно да се насочат към онова, което би могло да доведе до положителни промени в живота. Това означава да се прекратят служебни или лични отношения, които не са продуктивни, тъй като макар и на този етап да изглеждат емоционални, на по-късен ще се окаже, че възможността за промяна бележи началото на нов период, който ще бъде много по-светъл и смислен.

Всяка година има пролетно и есенно равноденствие. Тогава денят и нощта са почти равни по продължителност. Равноденствието е почитано от много езически религии и култури в света като специален момент в годината, който има особено по рода си значение, макар за учените това астрономическо събитие да няма особена важност. Счита се, че тогава всички активни процеси в природата се променят така, че се пренастройват отвън-навътре и това е най-подходящото време и хората да погледнат към своята същност вътре в себе си. По този начин те могат да успеят да работят за своето усъвършенстване, израстване и самосъзнание. Счита се, че есенното равноденствие е миг за балансиране, в който хората да си дадем сметка за изминалото лято и за всичко, което то ни е донесло.

Звездните конфигурации показват, че около периода на настъпващото есенно равноденствие 2018 предстои да се случат глобални промени, насочени към по-добро. Този ден бележи края на активността на земеделския сезон и началото на есента и е подходящ за благодарност за получените от земята дарове, за съхраняване на семената, за прибиране на реколтата, за правене на запаси за зимата и за равносметка относно това дали годината е била плодотворна. Затваря се цикълът на живота, като се изпраща един сезон и се прави подготовка за следващия.